*** “AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var”

*** “AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var”

ABONE OL
16:00 - 26/12/2008 16:00
*** “AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

"AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var"

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye’nin AB’ye, AB’nin de Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu söyledi

Özak, Almanya’nın Hamburg kentinde Trabzonlular ve Trabzonspor Taraftarlar Derneği tarafından düzenlenen ’10. Karadenizliler Gecesinde yaptığı konuşmada, ”Nasıl ki, Türkiye’nin AB’ye ihtiyacı varsa, AB’nin de Türkiye’ye ihtiyacı var. Türkiye, genç nüfusuyla inanılmaz yaratıcı bir toplum” dedi.

Faruk Nafiz Özak, ”Giyimi, kültürü, mutfağı, sanatı ile çok farklı bir ülkeye geldiniz. Hasret yaşadınız. Nice zorlukları aştınız. Çok şey kaybettiniz, ama bir o kadar da çok şey kazandınız” ifadesini kullandı.
Bakan Özak, sözlerini şöyle sürdürdü:
”Almanya’da 2 milyon insanımız, işverenimiz, eğitimli yavrularımız var. İşte Türkiye’nin gücü, büyüklüğü bu. Türk milleti patrondur, biz de onların hizmetçisiyiz. Türk milleti asil bir millettir, hoşgörü, saygı ve çalışmayla dolu bir millettir. Şu an salondaki horona bakın. Burada takım ruhu var, birliktelik ruhu var. Kadın-erkek el ele başarının bir göstergesi var.”

GENÇ NÜFUS

Bakan Özak, Almanya’da yaşayan Türk gençlerine de seslenerek, kendi kültürlerine olduğu kadar farklı kültürlere de saygılı olmaları gerektiğini söyledi.
Türkiye nüfusunun yarıdan fazlasının 28 yaş grubunun altında olduğunu hatırlatan Özak, ”Türkiye bugün, dünyanın en büyük 17. ekonomisine ulaşmışsa, Avrupa’nın en büyük 6. ekonomisi ise 2023 yılında Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında dünyanın en büyük onuncu ekonomisi olma yolunda ilerliyorsa bu, gençlerimizin sayesinde gerçekleşecektir. O nedenle gençlerimiz, milli, manevi değerlerimizi unutmamalı, Türkçe’yi öğrenmeli” diye konuştu.

AK Parti olarak eğitime büyük önem verdiklerini kaydeden Bakan Özak, son 4 yılda bütçenin yarıdan fazlasının eğitime aktarıldığına dikkati çekti.
Özak, ”Türkiye, aday ülke olarak zaten AB’nin onurlu bir üyesi. AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var. Türkiye İslam Konferansı Örgütü’nde, Medeniyetler İttifakı girişiminde lider bir ülke konumunda. BM’de bugün ya da diğer örgütlenmelerde Türkiye’ye sorulmadan artık o coğrafyada kuş uçmuyor. Bu başarıda sizlerin de büyük bir katkısı var” şeklinde konuştu.
Almanya’da sivil toplum kuruluşlarına da çağrıda bulunan Bakan Özak, sivil toplum olarak demokratik yollardan bazı hakların alınması gerektiğini bildirdi, dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Bakan Özak ayrıca, Hamburg’da yabancılara seçim hakkı verilmesi konusunda başlatılan imza kampanyasına da vatandaşların destek vermeleri gerektiğini kaydetti.
Global krizin Türkiye’yi en güçlü zamanında yakaladığını da sözlerine ekleyen Özak, ”Türkiye’nin ekonomisi gayet iyi. Bankalarımızın durumu gayet iyi. Türkiye az da olsa krizden etkilendi. 2009 yılında bu krizin etkileri azalır. Türkiye’nin Avrupa’ya yakın olması ve iş adamlarımızın başarısıyla bu aksamanın daha çabuk atlatılacağına inanıyorum” dedi.

GÜLER: "AMAÇ, VATANDAŞLARI BİR ARAYA GETİRMEK"

Hamburg Trabzonlular Derneği Başkanı Lütfü Güler konuşmasında, düzenlenen bu tür etkinliklerin asıl amacının vatandaşları bir araya getirerek, milli ve manevi kültürün pekişmesine katkıda bulunmak olduğunu belirtti. Güler, ”Asimile olmadan kültürümüzü, milli ve manevi değerlerimizi koruyup bu ülkede uyuma katkıda bulunmak zorundayız. Bunu sağlamanın yolu da eğitimli nesiller yetiştirmekle mümkündür” ifadesini kullandı.

Yerel seçimlerde yabancılara seçim hakkı verilmesi konusunda Almanya ve eyalet hükümetine de çağrıda bulunan Güler, Yeşiller Partisi’nin seçimlerden önce başka, iktidara geldikten daha farklı politika izlediğini savundu.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Hamburg eyalet meclisi üyesi Bülent Çiftlik de yabancılara seçme ve seçilme hakkının Hamburg eyalet meclisinde tekrar görüşülebilmesi amacıyla 10 bin imza toplanması gerektiğini belirterek, vatandaşlara ”imza kampanyasına katılın” çağrısında bulundu.

Gecede, Karadenizli sunucu Murat Başaran türküler söyledi. Kız ve erkek folklor ekibi horon gösterisinde bulundu. Bakan Özak da bir süre Trabzonlu vatandaşlarla birlikte horon tepti.
Gecede, Deutsche Bank Genel Müdürü Ergün Akıncı, Bakan Özak’a Trabzonspor forması hediye etti. 
(A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.