Abi-Kardeş Milletvekili olmak için yarışacak

Abi-Kardeş Milletvekili olmak için yarışacak

ABONE OL
15:41 - 09/12/2022 15:41
Abi-Kardeş Milletvekili olmak için yarışacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

SPD’nin merkezinde yapılan delege toplantısı sonunda Orta Frankonya Bölgesinden Bavyera Eyalet Meclisi için SPD milletvekili adayları belli oldu. Milletvekilliği için yarışacak Türkiye kökenli adaylar sokaklarda seçmenlerle birebir diyaloğa geçerek seçim hazırlıklarına başlayacak. Seçimler bu eyalette 8 Ekim 2023’te yapılacak.

Delege oylamaları sonucunda Bavyera Eyalet SPD milletvekili Arif Taşdelen birinci sıradan aday gösterilirken, Nürnberg Nord Klinik’te Sosyal Pedogog olarak görev yapan Nürnberg eski Belediye Meclisi üyesi aynı zamanda Nürnberg-Antalya Kardeş Şehir Derneği (İN-SAN) Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Kır da 6’ncı sıradan aday gösterildi.

ABİ-KARDEŞ MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN YARIŞACAK
İki dönem milletvekili olan Arif Taşdelen ilk olarak 2013 seçimlerinde 12’nci bölgeden 12. sıradan aday gösterilmiş ve 2018 seçimlerinde 3’üncü sıradan aday gösterilmişti. Taşdelen 2022 seçimlerinde 1’inci sıradan aday gösterildi. Daha önce 2013 seçimlerinde Bavyera Eyalet Meclisi’ne Nürnberg’den giren ilk ve tek Türkiye kökenli milletvekili Arif Taşdelen’in abisi Halil Taşdelen de Bavyera’nın Bayreuth kentinden 3’üncü sıradan milletvekili aday gösterildi.

Bavyera Eyalet Meclisi için Türkiye kökenli milletvekili adayları belirlendi

 

BÜLENT EKREM FDP’DEN ADAY
FDP Nürnberg’den Ümit Sormaz ile Eser Polat ve Erlangen-Höchstadt kentinden Bülent Ekrem’in adaylıkları da kendi seçim bölgelerinde birinci sıradan olmak üzere kesinleşti. Yapılan delege toplantısında 11 delege üyesinden 10’unun ‘evet’ oyunu alan Batı Trakyalı Bülent Ekrem (44), Erlangen-Höchstadt seçim bölgesinden eyalet parlamentosu için tekrar doğrudan aday olarak aday gösterildi.

 

 

Bavyera Eyalet Meclisi için Türkiye kökenli milletvekili adayları belirlendi

 

SON SEÇİMDE OYLARIN YÜZDE 5’İNİ ALMIŞTI
Son seçim kampanyasında bölgede FDP’nin toplam oylarının yüzde 5’ini alan Ekrem seçimle ilgili şunları söyledi: “Geçen seçim kampanyasından elde edilen tecrübe, Münih’teki muhalefet çalışmalarından ve Berlin’deki hükümet çalışmalarından elde edebildiğimiz bilgilerle, çok motiveyim ve önümüzdeki seçim yılını güvenle dört gözle bekliyorum. Bavyera’nın acilen bir değişikliğe ihtiyacı var. Yenilenebilir enerjiler, ekonomi, göç ve hepsinden önemlisi eğitim politikası açısından elbette. Bunun başarılabilmesi için FDP’nin Bavyera eyalet parlamentosunda hükümet sorumluluğunu üstlenmesi gerekiyor.”

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.