ABD’nin Yeni Rusya Büyükelçisi Adayı John Sullivan

ABD’nin Yeni Rusya Büyükelçisi Adayı John Sullivan

ABONE OL
20:17 - 11/10/2019 20:17
ABD’nin Yeni Rusya Büyükelçisi Adayı John Sullivan
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Donald Trump, ABD’nin Rusya Büyükelçiliği’ne Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan’ı aday göstereceğini açıkladı.

Trump bu görev için John Sullivan’ı düşündüğünü geçen Ağustos ayında açıklamıştı. Dışişleri Bakan Yardımcısı’nın ismi, John Bolton’dan boşalan ulusal güvenlik danışmanlığı için de geçmişti.

1990’dan bu yana diplomat olan Sullivan Ukrayna, Güney Kore, Honduras ve Avrupa Birliği’nde çeşitli görevlerde bulunmuştu.

John Sullivan Senato’nun onayını alırsa, iki yıl sürdürdüğü görevinden geçen Ağustos’ta istifa eden Büyükelçi Jon Huntsman’ın yerine geçecek. Huntsman’ın Utah Valiliği için yarışması bekleniyor.

Sullivan, 2016 başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahalesi ve Trump’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy’den rakibi Joe Biden’ın araştırılmasını istediği iddiaları nedeniyle azil sürecinin tartışıldığı dönemde, Moskova’daki en üst düzey ABD’li yetkili olacak.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.