ABD'li diplomattan Libya anlaşması açıklaması: Yararsız ve kışkırtıcı

ABD'li diplomattan Libya anlaşması açıklaması: Yararsız ve kışkırtıcı

ABONE OL
22:22 - 21/12/2019 22:22
ABD'li diplomattan Libya anlaşması açıklaması: Yararsız ve kışkırtıcı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

TBMM’nin Libya UMH’yle askeri anlaşmasını onaylamasıyla ilgili ABD’den gelen açıklamada ‘yararsız ve kışkırtıcı’ ifadeleri kullanıldı.

Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında güvenlik ve askeri iş birliği mutabakat muhtırasının onaylanmasına ilişkin kanun teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesinin ardından ABD’den bir açıklama geldi.

Reuters’a konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, Ankara ve Trablus arasındaki işbirliğini ‘yararsız ve kışkırtıcı’ olarak tanımladı. Türkiye ile UMH arasındaki anlaşmanın ABD bakış açısından bir endişe kaynağı olduğunu söyleyen yetkili “Akdeniz’de daha fazla istikrarsızlık yaratmanın zamanı değil” dedi

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Hafter güçlerini destekleyen Rus güçlerinin sayısının artmasıyla Libya’daki çatışmaların yoğunlaşmasından da endişe duyduklarını belirtti.

ABD’nin Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni tanımaya devam ettiğini söyleyen yetkili Washington’ın çatışmada taraf tutmadığını söyledi ve Libya’daki taraflara tansiyonun düşürülmesi çağrısı yaptı.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.