AB’den Tek Tip Şarj Zorunluluğu

AB’den Tek Tip Şarj Zorunluluğu

ABONE OL
20:15 - 04/10/2022 20:15
AB’den Tek Tip Şarj Zorunluluğu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Avrupa Parlamentosu (AP) Avrupa Birliği ülkelerinde akıllı telefon, tablet bilgisayar ve dijital kameralarda 2024 yılından itibaren tek tip şarj girişi kullanılmasını öngören yeni kuralı onayladı. Dünyada bir ilk olan bu uygulamanın, iPhone üreticisi Apple’ı rakiplerinden daha çok etkilemesi bekleniyor.

Avrupa Birliği (AB) kurumlarının daha önce vardığı anlaşmayı onaylar nitelikteki oylama, Android bazlı cihazların kullandığı şarj bağlantısı olan USB-C’yi AB standardı haline getiriyor. Bu da Apple’ın iPhone ve diğer cihazlarında kullanılan şarj bağlantılarını değiştirmesi gerekeceği anlamına geliyor.

Avrupalı tüketicilere elektronik cihaz satan büyük firmalar arasında Apple’ın, AB’nın standart şarj bağlantıları kararından en çok etkilenecek şirketlerden biri olması bekleniyor. Ancak uzmanlar aynı zamanda kararın, tüketicilerin Apple’ın USB-C bağlantısı olmayan cihazlar yerine piyasaya çıkardığı en yeni cihazları satın almaya teşvik ederek olumlu bir etki de yaratabileceği görüşünde.

Uzmanlar ayrıca yeni kuralın elektronik kitap okuyucu, kablosuz kulaklık ve diğer teknolojik ürünleri de kapsaması nedeniyle Samsung ve Huawei dahil başka firmaları da etkileyebileceğinin altını çiziyor.

Apple, Samsung ve Huawei’den konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Apple’dan daha önce yapılan açıklamalarda AB tasarısının inovasyona zarar vereceği ve yüksek miktarda elektronik atık ortaya çıkacağı uyarısı yapılmıştı.

Avrupa Parlamentosu, standart şarj kablosu reformunu sadece 13 ret oyuna karşı 602 oyla kabul etti.

Avrupa’da iPhone ve Android kullanıcılarının elektronik eşyaları için farklı şarj cihazları arasında değişiklik yapmak zorunda kaldıkları şeklindeki şikayetlerinin önayak olduğu bu değişim, uzun yıllardır tartışılıyordu.

Avrupa Komisyonu, elektronik eşyalar için tek bir şarj cihazı kullanmanın tüketicilere 250 milyon Euro tasarruf sağlayacağını tahmin ediyor.

2019 yılında Avrupa Komisyonu tarafından yapılan bir çalışma, 2018’de akıllı cep telefonlarıyla beraber satılan şarj cihazlarının yarısının USB mikro-B, yüzde 29’unun USB-C, yüzde 21’inin de Apple’ın kullandığı Lightning bağlantısı bulunduğunu ortaya koymuştu.

VOA tarafından geçilen AB’den Tek Tip Şarj Zorunluluğu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. AB’den Tek Tip Şarj Zorunluluğu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan AB’den Tek Tip Şarj Zorunluluğu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.