ABD'den 'Virüsün Laboratuvardan Yayıldığı' İddiasına Yanıt

ABD'den 'Virüsün Laboratuvardan Yayıldığı' İddiasına Yanıt

ABONE OL
23:09 - 16/04/2020 23:09
ABD'den 'Virüsün Laboratuvardan Yayıldığı' İddiasına Yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Corona virüsünün, salgının başladığı Wuhan’daki bir laboratuvardan yayıldığı yönündeki iddialarla ilgili soruları yanıtladı.

Esper, iddiaları yakından takip ettiklerini ancak bugüne dek ispatlanabilir seviyede bir sonuca ulaşmadıklarını söyledi.

NBC televizyon kanalını sabah haberleri programına konuk olan Amerika Savunma Bakanı, Çin hükümetinin şeffaf davranmadığını ve Çin’den gelen haber ve bilgilere güvenmenin hayli zor olduğunu ifade etti. Esper, “Virüs ortaya çıktığından beri bizi yanıltıyorlar” dedi.

Amerika basınında bir süredir, dünya genelinde yüzbinlerce kişinin ölümüne neden olan virüsün, Wuhan’da bir laboratuvardan çıktığı ve virüse ilk yakalanan kişinin de laboratuvar çalışanı olduğu iddiası yer alıyordu. Washington Post gazetesine konuşan Rutgers Üniversitesi mikrobiyoloji ve biyogüvenlik uzmanı Richard Ebright’a göre, virüsün özelliklerine bakıldığında, doğal kaynaklı görünüyor. Yani, laboratuvar ortamında üretildiğine dair bilimsel bir kanıt yok.

Virüsün Çin’deki laboratuvardan kazara yayılmış olma ve laboratuvarda üretilme ihtimaliyle ilgili iddialar, Genelkurmay Başkanı Mark Milley’e de soruldu. Orgeneral Milley, Corona virüsünün laboratuvar ortamında üretildiği yönündeki iddiaların inandırıcı olmadığını, dahası ellerindeki delillerin bu tezi destekleyecek kadar yeterli olmadığını ancak hiçbir şeyden de emin olmadıklarını söyledi.

Konuyla ilgili iddiaları Fox televizyon kanalında yanıtlayan Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, “Bildiğimiz bir şey var, o da virüsün Wuhan’da ortaya çıktığı. Ve Wuhan Viroloji Enstitüsü’nün de vahşi hayvan pazarına birkaç kilometre uzaklıkta olduğunu biliyoruz. Öğrenmemiz gereken çok şey var. Amerika hükümeti ne olduğunu anlamak için gayretle çalışmalarına devam ediyor” dedi.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.