ABD’den Türkiye’ye sondaj çalışmalarını durdurma çağrısı

ABD’den Türkiye’ye sondaj çalışmalarını durdurma çağrısı

ABONE OL
20:18 - 22/01/2020 20:18
ABD’den Türkiye’ye sondaj çalışmalarını durdurma çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, Türkiye’nin Kıbrıs açıklarındaki sondaj operasyonlarından ‘derin endişe duyduklarını’ söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir sözcü, Washington’un Türkiye’nin Kıbrıs açıklarındaki sondaj çalışmalarından “derin endişe duyduğu”nu söyledi.

Yunanistan’da yayımlanan Kathimerini gazetesinin haberine göre ABD Dışişleri Sözcüsü, Türkiye’nin Limasol’un güneyine Yavuz sondaj gemisinin sevk edilmesi dahil Türkiye’nin Kıbrıs açıklarındaki sondaj çalışmalarından “derin endişe duyduklarını” belirtti. 

Habere göre sözcü “Bu kışkırtıcı adım bölgedeki gerilimi artırıyor. Türk makamlarını bu operasyonları durdurmaya çağırıyoruz” dedi.

Sözcü ayrıca Washington’un Kıbrıs Cumhuriyeti’nin münhasır ekonomik bölgedeki kaynakları geliştirme hakkını tanıyan pozisyonunu yineledi. ABD Dışişleri Sözcüsü Washington’un tarafları itidalli davranmaya ve bölgedeki gerilimleri artırabilecek eylemlerden kaçınmaya teşvik ettiğini savundu.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.