ABD'den Rusya'ya 200 Adet Solunum Cihazı

ABD'den Rusya'ya 200 Adet Solunum Cihazı

ABONE OL
17:10 - 19/05/2020 17:10
ABD'den Rusya'ya 200 Adet Solunum Cihazı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika Rusya’ya 200 adet solunum cihazı gönderiyor. Yapılan açıklamada solunum cihazlarının teslimatının bu hafta içinde başlayacağı bildirildi.

Rusya, şimdiye kadar 300 bine yakın vakayla Amerika’nın ardından dünyada en çok Corona virüsü vakasının görüldüğü ikinci ülke durumunda.

ABD’nin Moskova Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in 7 Mayıs tarihinde Başkan Donald Trump’la yaptığı telefon görüşmesinde salgınla mücadele konusunda destek istediği, Trump’ın da 200 solunum cihazı gönderme önerisinde bulunduğu belirtildi.

50 solunum cihazından oluşan ilk partinin Çarşamba yola çıkmaya hazır olacağı, geri kalan 150 cihazın da en kısa sürede hazırlanacağı kaydedildi.

Rusya da Nisan ayının başlarında Amerika’ya yardım için solunum cihazı göndermişti. Ancak Amerika’ya da gönderilen Aventa-M marka cihazların Moskova ve St. Petersburg’da iki hastanede yangına neden olması, bu cihazların kullanılması konusunda soru işaretlerine neden oldu.

Rusya, yangınların ardından, 1 Nisan’dan sonra üretilen Aventa-M marka solunum cihazlarının kullanımını durdurdu.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.