ABD’den Rusya’nın Olası Siber Saldırılarına Karşı Uyarı

ABD’den Rusya’nın Olası Siber Saldırılarına Karşı Uyarı

ABONE OL
12:02 - 17/02/2022 12:02
ABD’den Rusya’nın Olası Siber Saldırılarına Karşı Uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) ve Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Dairesi’nden (CISA) ilgili birimlere iletilen ortak mesajda, 2020 yılı Ocak ayından bu yıl Şubat ayına kadar geçen süre içinde ABD’nin savunma sektörünün Rusya’nın siber saldırılarının hedefinde olduğunun gözlemlendiği belirtildi.

Mesajda, “Devam eden bu saldırılar sonucunda hassas ve özel bilgilerin yanı sıra sözleşmeli savunma personeline ait bilgilere ve ihracat kontrolu altındaki teknolojilere ulaştılar. Ele geçirilen bilgiler, ABD’nin silah platformu geliştirme ve asker konuşlandırma tarihleriyle ilgili önemli ayrıntılar da içeriyor” denildi.

Uyarı mesajının iletildiği kişi ve kurumlara, şu an herhangi bir kanıt olup olmadığına bakmadan olası bir siber saldırıya karşı gerekli önlemlerin alınması çağrısı yapıldı.

Bu uyarı, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri varlığı nedeniyle Rusya ile ABD ve müttefikleri arasında gerginliğin büyümeye devam ettiği bir dönemde geldi.

Ukrayna’da savunma bakanlığı ve iki bankanın ağları dün bir süre işlem dışı kaldı. Ukraynalı istihbarat yetkilileri bundan Rusya’yı sorumlu tutuyor.

VOA tarafından geçilen ABD’den Rusya’nın Olası Siber Saldırılarına Karşı Uyarı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Rusya’nın Olası Siber Saldırılarına Karşı Uyarı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Rusya’nın Olası Siber Saldırılarına Karşı Uyarı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.