ABD’den Rus Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı’na Yaptırım

ABD’den Rus Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı’na Yaptırım

ABONE OL
16:57 - 28/02/2022 16:57
ABD’den Rus Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı’na Yaptırım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Pazartesi günü Amerikalılar’ın Rusya Merkez Bankası’yla işlem yapmasını yasakladı. ABD Maliye Bakanlığı, Rus federal varlıklarının toplandığı önemli bir varlık fonunu ve Rus Maliye Bakanlığı’nı da yaptırımlarla hedef aldı.

Amerikalı yetkililer ,Reuters haber ajansına yaptıkları açıklamada, ABD ve müttefikleri tarafından Rus Merkez Bankası’na ve Rusya’nın diğer temel varlık kaynaklarına uygulanan sert yaptırımların Rusya’da enflasyonu arttırması, alım gücünü baltalaması ve yatırımları azaltmasının beklendiğini söyledi.

ABD ve müttefikleri geçen hafta Ukrayna’yı işgalinin ardından Rusya’ya, Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve büyük Rus bankalarına çeşitli yaptırımlar açıklamıştı. Rusya’nın Ukrayna işgaline, Avrupa’da 2. Dünya Savaşı’nın ardından bir ülkenin diğerine yaptığı en büyük saldırı olarak bakılıyor.

Reuters haber ajansına konuşan Amerikalı üst düzey bir yetkili Pazartesi günü alınan önlemlerin Rusya’nın milyarlarca dolara erişimini engelleyeceğini belirtti. ABD Maliye Bakanlığı açıklamasında Rusya Doğrudan Yatırım Fonu’nun da yaptırım kapsamına alındığını bildirdi.

Rus ve Ukraynalı yetkililer arasında görüşmeler Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden dört gün sonra, uğradığı sert ekonomik yaptırımlar sürerken, Belarus sınırında Pazartesi günü başladı.

ABD ve müttefikleri Rus Merkez Bankası’na yaptırım uygulayacaklarını Cumartesi günü açıklamıştı. Uzmanlar bunun Rusya’nın komşusunu işgalinin ardından maruz kaldığı yaptırımların önemli şekilde arttırdığını gösterdiğini söylüyor.

Başkan Joe Biden yönetimi yaptırımlarınının zaten yüksek olan doğalgaz ve enerji fiyatlarını daha da yükseltmesinden endişe ediyor ve bunu önlemek için adımlar atıyordu.

Yetkililer Pazartesi günü ABD’nin Rusya’ya daha fazla bedel ödetme konusunda tereddüt etmeyeceğini, ayrıca Belarus’un işgaldeki rolünü de yakından izlediklerini söyleyerek Belarus’un Moskova’ya işgalde yardım etmeye devam etmesi durumunda sonuçlarına katlanması gerekeceğini söyledi.

VOA tarafından geçilen ABD’den Rus Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı’na Yaptırım haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Rus Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı’na Yaptırım haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Rus Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı’na Yaptırım haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.