ABD'den Aşı Çalışması İçin 1,2 Milyar Dolar Kaynak

ABD'den Aşı Çalışması İçin 1,2 Milyar Dolar Kaynak

ABONE OL
18:10 - 21/05/2020 18:10
ABD'den Aşı Çalışması İçin 1,2 Milyar Dolar Kaynak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika, İngiltere’de Oxford Üniversitesi ve İngiliz AstraZeneca firmasının yaptığı aşı çalışması için 1,2 milyar dolar kaynak sağlayacak. Amerika’nın aynı zamanda bulunacak aşıdan 300 milyon doz sipariş vereceği belirtiliyor.

Yetkililer, aşının Amerika merkezli klinik deneylerine bu yaz 30 bin gönüllünün katılacağını belirtiyor.

Amerika Sağlık Bakanı Alex Azar, Oxford Üniversitesi tarafından yürütülen aşı çalışmasının Ekim ayında sonuca ulaşmasını ve ilk aşıların 2021 yılının başında ellerine ulaşmasını umduklarını dile getirdi.

Buna karşın AstraZeneca şirketi, henüz Oxford’da yapılan denemelerin ilk sonuçlarının halen beklenmekte olduğunu, bunun işe yarayıp yaramadığının bilinmediğini ve ancak işe yaraması halinde ileri seviye çalışmalara geçilebileceğini dile getiriyor.

Dünya genelinde halen 100 ayrı aşı çalışması devam ediyor. Uzmanlar, bir aşının bulunmasının en erken 12 ila 18 ay sürebileceğine dikkat çekiyor.

AstraZeneca şirketi, İngiltere hükümetiyle siparişlerin Eylül ayında teslim edilmeye başlaması umuduyla 100 milyon dozluk aşı anlaşması imzalamış durumda.

Şirket, testlerin başarıyla sonuçlanması durumunda bu yıl ve önümüzdeki yıl toplam 1 milyar doz aşı üretmeyi planladıklarını açıkladı.

Şirket ayrıca aşının çocuklara ilişkin denemeleri ve sonrasında adil biçimde dağıtımı konusunda da Dünya Sağlık Örgütü’nün de aralarında bulunduğu uluslararası kuruluşlarla çalışılacağını belirtti.

Pfizer, Johson & Johnson, Inovio ve Moderna, aşı çalışması yürüten ilaç firmalar arasında yer alıyor.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.