ABD’den 6 ülkeye vize kısıtlaması

ABD’den 6 ülkeye vize kısıtlaması

ABONE OL
13:48 - 01/02/2020 13:48
ABD’den 6 ülkeye vize kısıtlaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD yönetimi, Nijerya, Kırgızistan, Myanmar, Sudan, Tanzanya ve Eritre vatandaşlarına ‘ABD’de kalıcı oturum izni’ imkanı veren vizelerin verilmesini askıya aldı.

Daha önce 7 ülkeye yönelik seyahat yasağı listesini genişletmeyi planladığı belirtilen Trump yönetimi, söz konusu ülkelerden 6’sına vize kısıtlaması getirdi.

ABD yönetiminin kararıyla, Nijerya, Kırgızistan, Myanmar, Sudan, Tanzanya ve Eritre vatandaşlarına “ABD’de kalıcı oturum izni” imkanı veren vizelerin (Green Card) verilmesi askıya alındı.

ABD İç Güvenlik Bakan Vekili Chad Wolf, konuyla ilgili düzenlediği telekonferansta, söz konusu ülkelerin “ABD’nin güvenlik standartlarını karşılayamadığını” söyledi.

Wolf, bunun bir “kapsamlı vize yasağı” olmadığını belirtirken, bu ülkelerden yapılan ABD turist vizesi başvurularının normal olarak devam edeceğini söyledi.

Wolf, adı geçen 6 ülkenin “güvenlik gerekçeleriyle” böyle bir uygulamaya tabi tutulduğunu, söz konusu ülkelerin “ilgili güvenlik prosedürlerini tamamlaması halinde yeniden eski konumlarına dönebileceğini” belirtti.

Wolf, Sudan ve Tanzanya’nın “Green Card çekilişinden” çıkarıldığını da sözlerine ekledi.

ABD yönetimi daha önce de İran, Libya, Suriye, Somali, Yemen, KDHC ve Venezuela’ya vize kısıtlamaları getirmişti.

 

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.