ABD'de Geliştirilen Aşı Avustralyalı Gönüllülerde Deneniyor

ABD'de Geliştirilen Aşı Avustralyalı Gönüllülerde Deneniyor

ABONE OL
17:10 - 27/05/2020 17:10
ABD'de Geliştirilen Aşı Avustralyalı Gönüllülerde Deneniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Corona virüsüne karşı geliştirilen bir aşı, Avustralya’da yaşları 18-59 arasında değişen 131 gönüllü üzerinde denenmeye başlandı.

NVX-CoV2373 adı verilen aşı, Amerikan biyoteknoloji firması Novavax tarafından geliştiriliyor. Şirket, salgının Çin’de patlak vermesi üzerine Ocak ayında ilaç ve aşı çalışmalarına başlamıştı. Geliştirilen aşı, bağışıklık sistemini güçlendirmeyi hedefliyor.

Aşının işe yaraması halinde yıl sonuna kadar 100 milyon, gelecek yılın sonuna kadarsa 1,5 milyar doz üretilmesi planlanıyor.

Aşı çalışmasında yer alan uzmanlardan Dr. Paul Griffin, aşının virüsü hedef almada başarılı olmasını ve birkaç ay içinde kullanıma hazır hale gelmesini umduğunu söylüyor.

Dr. Griffin, “Antikorların türleri ve sayıları üzerine bir çalışma yapıyoruz. Kan testleri aracılığıyla yaptığımız deneylerde virüsün nötralize olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Aşıyı üreten şirket, ölçeklendirme konusunda da çalışmalar yapmaya başladı. Eğer başarılı olduğu kanıtlanırsa yıl sonuna kadar aşıdan önemli miktarda üretilmiş olacak” dedi.

Yetkililer, insan deneyleriyle ilgili ilk sonuçları Temmuz ayında almayı bekliyor. Aşı, ikinci aşamadaysa binlerce denek üzerinde denenecek. Bu nedenle denemelere katılacak gönüllü arayışı hala devam ediyor.

Novavax şirketi, merkezi Norveç’te bulunan Salgına Hazırlık Keşifleri Koalisyonu adlı grubtan aşı çalışmaları için 388 milyon dolarlık kaynak almıştı. Dünya genelinde şu an 100’den fazla kurum, aşı geliştirme çalışmaları yürütüyor.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.