ABD’nin, Suriye’nin kuzeyine dönük harekatı nedeniyle Türkiye’yle ortak yürüttüğü İHA’ya bağlı gizli istihbarat programını askıya aldığı belirtildi.
Reuters’a konuşan dört ABD’li yetkili, ABD’nin Türkiye’yle yürüttüğü ortak insansız hava aracına (İHA) bağlı gizli istihbarat programını süresiz askıya aldığını kaydetti.
Kararın, Türkiye’nin Ekim ayında Suriye’nin kuzeyine dönük başlattığı askeri harekat nedeniyle alındığı belirtildi.
İsmini vermeyen bir Türk yetkili, ajansa verdiği demeçte programın durdurulduğunu doğruladı. Yetkili, “Son yıllarda Türkiye, kendi ürettiği İHA’lar yoluyla istihbarat toplama konusunda sıkıntı yaşamıyor. Atılan bu adımsa, bir müttefik olarak iki ülkenin ilişkilerini etkilemez” diye konuştu.
soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.
ALMANYA
29 gün önceALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026
1 Dünya Genelinde Vaka Sayısı 6 Milyonu Aştı
2 “Dünya açlıktan kırılırken her gün 1 milyardan fazla öğün çöpe gitti”
3 “Venezuela’nın petrol geliri yaptırımların hafifletilmesiyle ayda 390 milyon dolar arttı”
4 Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Karadeniz’de mayın temizleme anlaşmasını 11 Ocak’ta imzalayacak
5 Brezilya’dan X’e erişim engeli