ABD New Jersey’de aşı savaşları

ABD New Jersey’de aşı savaşları

ABONE OL
09:48 - 18/12/2019 09:48
ABD New Jersey’de aşı savaşları
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’nin New Jersey eyaletinde aşılar için dini muafiyetleri kaldırmayı öngören yasa tasarısının meclis tarafından kabul edilmesinin ardından, meclisin önünde aşı karşıtı protestolar gerçekleşti. Protestoların ardından, tasarıya yönelik senato oylaması 1 ay ertelendi.

Geçtiğimiz pazartesi günü New Jersey Meclisi okul çocuklarına yapılan aşılar için tanımlanmış olan dini muafiyetleri kaldıran bir yasa tasarısını 45’e karşı 25 oyla kabul etti. Meclis demokratların kontrolünde.

Ancak daha birkaç saat geçmeden Meclisin önü, “izin vermeyeceğiz”, “tanrıya güveniyoruz” diye bağıran protestocularla doldu.

Bunun üzerine Senatodaki oylama 1 ay süreyle ertelendi.

Eğer yasa Senatodan da Mecliste kabul edildiği şekilde geçecek olursa tüm özel ve kamu okulları ile çocuk bakım merkezlerinde dini muafiyetler kaldırılacak ve tüm çocuklar aşılanacak.

Tasarının New Jersey’de yasalaşmasının New York ve California eyaletlerini de aynı konuda cesaretlendireceği belirtiliyor.

soL haber portalı tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.