"ABD Çinli Gazetecileri Sınırdışı Ederse Çin de Misilleme Yapar"

"ABD Çinli Gazetecileri Sınırdışı Ederse Çin de Misilleme Yapar"

ABONE OL
23:46 - 04/08/2020 23:46
"ABD Çinli Gazetecileri Sınırdışı Ederse Çin de Misilleme Yapar"
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Çin Komünist Partisi’nin yayın organı Global Times Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hu Xijin, ABD’nin Çin’li gazetecileri ülkeyi terk etmeye zorlaması halinde Çin’in de buna karşılık vereceğini söyledi.

Hu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “ABD’nin Çinli gazetecilerin vizelerini yenilemediği göz önünde alındığında, Çin de tüm gazetecilerin ABD’yi terk etmesine dair en kötü senaryoya karşı hazır. Eğer ABD bu adımı atarsa Çin de Hong Kong’takiler de dahil Amerikalı gazetecilere karşı misillemede bulunacak” ifadelerini kullandı.

ABD yönetimi, 11 Mayıs’tan geçerli olmak üzere Çinli gazetecilerin vizelerini 3 aylık süreyle sınırladı. Bu uygulamadan hali hazırda kaç Çinli gazetecinin etkilendiği bilinmiyor. Benzer şekilde kaç Çinli gazetecinin vizesinin yenilenmediği için ABD’den ayrılmak zorunda kaldığı da belirsiz.

ABD’nin Çinli gazetecilere karşı attığı adımlara karşı Çin de şu ana kadar New York Times, Wall Street Journal ve Washington Post gazetelerinin muhabirlerini Çin’den uzaklaştırmıştı.

VOA tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.