AB Türkiye Delegasyonu deprem bölgesinde: “Unutmadık, desteğimiz sürecek”

AB Türkiye Delegasyonu deprem bölgesinde: “Unutmadık, desteğimiz sürecek”

ABONE OL
11:05 - 26/01/2024 11:05
AB Türkiye Delegasyonu deprem bölgesinde: “Unutmadık, desteğimiz sürecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut depremin üzerinden geçen yaklaşık bir yılın ardından tekrar bölgeye gelerek deprem sonrası verilmeye başlanan desteğin devam edeceğini söyledi.

Büyükelçi Meyer-Landrut, 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen kentlerin başında gelen Hatay’da incelemelerde bulundu. Hatay AFAD Bölge Müdürlüğü’ndeki toplantıya katılan büyükelçi, daha sonra kent merkezindeki depremden etkilenen kültürel miras alanlarını ziyaret etti.

Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, bölge için iki önemli mesaj ileteceğini vurgulayarak, “Depremden bir yıl sonra tekrar Antakya’dayım. Burada gördüklerim beni son derece üzdü. Gerçekten korkunç bir felaket. Buraya iki mesaj paylaşmak için geldim; bunlardan birincisi bir yıl sonra unutmadığımızı tekrar söylemek. Bir diğer mesajım ise Avrupa Birliği’nin ve Avrupa Birliği’ne üye devletlerin desteğinin devam edeceğini belirtmek’’ dedi.

“AB’den depremin etkilediği kentlere 400 milyon Euro bütçe ayrıldı”

Deprem bölgesindeki ihtiyaçları yerinde tespit edip planlama yapmayı amaçladığını vurgulayan Büyükelçi Meyer-Landrut, depremin yıktığı kentlerin desteklenmesi için Avrupa Birliği tarafından 400 milyon Euro bütçenin ayrıldığını hatırlattı.

Desteklerin koordineli ve doğru yapılması için bölgede yetkili otoritelerle diyalog toplantılarının önemine dikkat çeken Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, sözlerinin devamında, “Buraya yapabileceğimiz her türlü desteği yapmak istiyoruz. Bu kültürel mirasla ilgili olabilir, sağlık, eğitim, belediye altyapısı gibi alanlarda olabilir’’ ifadelerine yer verdi.

“Ziyaretimin bir başka amacı ise ihtiyaçları yerinde tespit edip ona göre destekleri yönlendirmektir. Bölgeyi desteklemeye devam edeceğiz. Bu anlamda Avrupa Dayanışma Fonu’ndan bölgeye ayrılan 400 milyon Euro kaynak var. Yine Avrupa Kalkınma ve Yeniden İmar Bankası’nın da bölge için ayrılan kaynakları var’’ diyen Meyer-Landrut, “Önemli olan şu anda yetkili mercilerle birlikte hangi alanlarda bu desteğe ihtiyaç duyulduğu ve ona göre düzenlemelerin yapılması’’ diye ekledi.

VOA tarafından geçilen AB Türkiye Delegasyonu deprem bölgesinde: “Unutmadık, desteğimiz sürecek” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. AB Türkiye Delegasyonu deprem bölgesinde: “Unutmadık, desteğimiz sürecek” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan AB Türkiye Delegasyonu deprem bölgesinde: “Unutmadık, desteğimiz sürecek” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.