AB Komiserinin Ziyaretinde Gündem Göç ve Ticaret

AB Komiserinin Ziyaretinde Gündem Göç ve Ticaret

ABONE OL
21:14 - 06/09/2021 21:14
AB Komiserinin Ziyaretinde Gündem Göç ve Ticaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Avrupa Birliği Komisyonu Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Komiseri Oliver Varhelyi, ilk kez ziyaret ettiği Türkiye’de Afganistan kaynaklı göç dalgası gündemdeyken, Suriyeliler’e yönelik hizmetler hakkında bilgi aldı ve Gümrük Birliği’nin yenilenmesiyle ilgili görüşmeler yaptı.

Varhelyi, aday ülke olarak Türkiye’yle ilişkiler ve 1996 yılında yürürlüğe girmiş olan Gümrük Birliği Anlaşması’nın yenilenmesi müzakeresi açısından sorumlu konumda. Varhelyi, AB Komiseri sıfatıyla Türkiye’yi ilk kez ziyaret ediyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Varhelyi’nin siyasi temaslarının yanısıra AB – Türkiye ilişkilerindeki ticari boyuta yönelik temaslarda bulunacağı ifade edildi. Varhelyi’ye Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’nın başkanlık ettiği heyet, Türkiye’nin adaylığıyla ilgili kapsamlı bir brifing verdi.

Varhelyi, aday ülke sıfatıyla Türkiye’nin AB’den beklentileriyle ilgili görüşleri de içerdiği vurgulanan brifing sonrasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Bu görüşme başlangıcında Varhelyi, Twitter hesabından Çavuşoğlu’yla AB – Türkiye arasındaki ilişkileri ele alacakları mesajını paylaştı.

Varhelyi, Dışişleri Bakanlığı’ndaki temasları öncesinde ise, Türkiye açısından AB ile var olan Gümrük Birliği Anlaşması’nı güncelleyerek tarım ürünlerini kapsayacak hale dönüştürme amaçlı müzakerelerden sorumlu Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile de biraraya geldi. Bakan Muş ile iyi bir diyalog yaptıklarını Twitter’da açıklayan Varhelyi, AB – Türkiye arasındaki ticari ilişkiler bağlamında fırsatlar ve zorlukları konuştuklarını aktardı.Varhelyi’nin Ticaret Bakanlığı’yla görüşmesi ve yapacağı iş dünyası temasları kapsamında ise, Türk tarafı Gümrük Birliği’nin en kısa sürede yenilenmesi için Brüksel’in adım atmasının beklendiğini kaydetti.

Varhelyi, Ankara’da ayrıca Türkiye’nin ağırladığı milyonlarca Suriyeli ile ilgili AB’nin desteğiyle verilen hizmetler konusunda bilgi aldı. Altındağ’daki göçmenlere yönelik sağlık merkezini ziyaret ederek buradaki sağlık personeliyle sohbet eden Varhelyi, ziyaretiyle ilgili basın mensuplarına açıklama yapmadı.

VOA tarafından geçilen AB Komiserinin Ziyaretinde Gündem Göç ve Ticaret haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. AB Komiserinin Ziyaretinde Gündem Göç ve Ticaret haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan AB Komiserinin Ziyaretinde Gündem Göç ve Ticaret haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.