AB Enerji Bakanları Kriz Gündemiyle Toplanıyor

AB Enerji Bakanları Kriz Gündemiyle Toplanıyor

ABONE OL
12:57 - 09/09/2022 12:57
AB Enerji Bakanları Kriz Gündemiyle Toplanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri enerji bakanları, Rusya kaynaklı enerji krizini görüşmek üzere bugün biraraya geliyor. Toplantıda halkı yüksek enerji maliyetlerinden korumanın ve enerji kaynaklı sıkıntıların yaşanmasını önlemenin yolları tartışılacak.

AB’li diplomatlar, üye ülkelerin enerji şirketlerine mali yardımlar yapmak konusunda büyük ölçüde görüş birliği içerisinde olduklarını, ancak Rusya’ya karşı gaz fiyatında tavan fiyat uygulamasına gidilmesine dair görüş ayrılıkları bulunduğunu belirtiyor.

Bugün yapılacak toplantının nihai bir karar alınmadan önce alternatiflerin tartışılması amacı taşıdığına dikkat çekiliyor.

Toplantıya katılmak üzere Brüksel’e gelen AB Dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti Endüstri Bakanı Jozef Sikela, “Rusya’yla bir enerji savaşı içerisindeyiz. Her ne olursa olsun halkımızı ve ekonomimizi destekleyeceğimiz konusunda net bir sinyal vermek zorundayız” dedi.

Avrupa genelinde doğalgaz fiyatları, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması sonrasında başlayan krizle birlikte hızla arttı. Avrupa ülkeleri, Rus gazına alternatif arayışlarını da sürdürüyor. Hali hazırda Avrupa’da kullanılan doğalgazın hemen hemen üçte biri Rusya’dan sağlanıyor.

Rusya, Avrupa ülkelerine gaz akışının kesintisiz olarak sağlanmaya devam etmesi için kendisine yönelik yaptırımların kaldırılmasını talep ediyor. Rusya ayrıca gaz ve petrolde kendisine tavan fiyat uygulanmasına da şiddetle karşı çıkıyor.

Rusya son olarak ambargolar nedeniyle bakımlarını tam olarak yapamadığı gerekçesiyle Kuzey Akım boru hattından Avrupa’ya giden gazı kesmişti.

Öte yandan AB enerji bakanları bugünkü toplantı öncesinde İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in hayatını kaybetmesi nedeniyle bir dakikalık saygı duruşunda bulunacak.

VOA tarafından geçilen AB Enerji Bakanları Kriz Gündemiyle Toplanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. AB Enerji Bakanları Kriz Gündemiyle Toplanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan AB Enerji Bakanları Kriz Gündemiyle Toplanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.