Haber ve Fotoğraflar:Mustafa Temel/ Jean Claude
Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen “Bridging Cultures Konzert” etkinliği, farklı kültürleri müziğin evrensel diliyle aynı sahnede buluşturdu.

İskoçyalı sanatçı Paul Dwyer ve grubu The Bandits, Anadolu ezgileri ile İrlanda ve İskoç folk müziğini harmanladıkları performanslarıyla izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.
Berlin’de kültürlerarası sanat projeleri kapsamında gerçekleştirilen konser, Deutsch-Türkisches Institut ile Kolat Consulting iş birliğinde organize edildi. Yoğun katılımın olduğu etkinlik, Berlin’in tarihi konser salonlarından Passionskirche’de müzikseverleri bir araya getirdi.

Konserde Türkçe ve İngilizce eserler seslendirilirken, Anadolu’nun geleneksel melodileri Kelt folk müziğiyle aynı repertuvarda buluştu. Gitar, bağlama, keman ve çeşitli folk enstrümanlarının birlikte kullanıldığı sahne performansları büyük beğeni topladı.
Farklı kültürlerden sanatseverlerin katıldığı gecede, seyircilerin sanatçılarla birlikte şarkılara eşlik etmesi etkinliğe samimi ve interaktif bir atmosfer kattı. Organizasyon yetkilileri, konserin temel amacının kültürlerarası diyaloğu müzik aracılığıyla güçlendirmek olduğunu ifade etti.
Konser sonunda Paul Dwyer ve sahnedeki müzisyenler uzun süre ayakta alkışlanırken, birçok izleyici sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etkinliğin afişinde konserin, “İskoç ruhu, İstanbul’un ritmi ve Anadolu’nun sıcaklığı” temasıyla hazırlandığı vurgulandı. “İstanbul’dan Berlin’e Müziğin Yolculuğu” sloganıyla duyurulan organizasyon, Anadolu müziği ile İrlanda ve İskoçya’nın folk melodileri arasında güçlü bir kültürel köprü kurdu.

İskoçya’da büyüyen Paul Dwyer, küçük yaşlarda klasik gitarla müziğe başladı ve ilk konserini 14 yaşında Edinburgh Netherbow Theatre’da verdi. Yaklaşık 34 yıldır İstanbul’da yaşayan sanatçı; müzisyenlik, aranjörlük, yapımcılık ve televizyon programcılığı alanlarında 35 yılı aşkın deneyime sahip.

1991 yılında Andy Clayburn ile birlikte kurduğu “The Graduates” grubu ile Sony Music bünyesinde ilk profesyonel albüm anlaşmasını gerçekleştiren Dwyer, Türkiye’de özellikle “Müzik ve Yol” programıyla geniş kitleler tarafından tanındı.
Habertürk ekranlarında yayınlanan program kapsamında geleneksel İskoç kıyafetleriyle Anadolu’nun 75 ilini gezen sanatçı, Türk müziği ve kültürünü tanıtan 120’den fazla belgesel hazırlayıp sundu. Anadolu kültürüne yaptığı katkılar nedeniyle çeşitli ödüller alan Dwyer, bugüne kadar Türkçe ve İngilizce birçok albüm yayımladı.

Sanatçı, son dönemde “Paul Dwyer Music” adıyla YouTube, Instagram, Spotify ve Facebook platformlarında kendi besteleri ile Anadolu ezgilerine getirdiği özgün yorumları paylaşmayı sürdürüyor. Paul Dwyer ve The Bandits, uluslararası festival ve konser organizasyonlarında sahne almaya devam ediyor.






































































ALMANYA
17 Mayıs 2026ALMANYA
17 Mayıs 2026ALMANYA
17 Mayıs 2026ALMANYA
17 Mayıs 2026ALMANYA
17 Mayıs 2026ALMANYA
17 Mayıs 2026ALMANYA
17 Mayıs 2026