Bakan Bas’ın bürosuna boyalı saldırı

Bakan Bas’ın bürosuna boyalı saldırı

ABONE OL
12:56 - 13/05/2026 12:56
Bakan Bas’ın bürosuna boyalı saldırı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

SPD Eş Başkanı ve Federal Çalışma Bakanı Baerbel Bas’ın seçim bürosuna boyalı saldırıda bulunuldu.

Almanya’da CDU/CSU ile SPD’den oluşan koalisyon hükümeti haftalık çalışma süresinde köklü reform planları yaparken, SPD’Eş Başkanı ve Federal Çalışma Bakanı Baerbel Bas’ın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletine baplı Duisburg kentindeki seçim bürosuna saldırıda bulunuldu.

Duisburg polisinden yapılan açıklamaya göre, Bas’ın seçim bölgesindeki bürosunun camlarına boyayla günlük çalışma süresindeki değişiklik planlarına tepki olarak “8 saat katili” ve “Bize kim ihanet etti?” sloganları yazıldı. Polis önceki gece girişilen bu boyalı saldırının faili veya failleri hakkında henüz bir bilgi sahibi olmadıklarını açıklarken, çevrede ikamet edenlerden yardım istedi.

Son dönemlerde yaptığı “Almanya’da sosyal sisteme göç yok. Bu ülkenin nitelikli eleman göçüne ihtiyacı var” açıklaması nedeniyle özellikle muhalefet partileri ve hükümet ortağı CDU/CSu tarafından eleştirilere hedef olan Bakan Baerbel Bas’ın da boyalı saldırı nedeniyle kimlikleri henüz belirlenemeyen kişi veya kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduğu da açıklandı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP