Nürnberg SPD’den Muhittin Böcek’e destek

Nürnberg SPD’den Muhittin Böcek’e destek

ABONE OL
23:12 - 06/07/2025 23:12
Nürnberg SPD’den Muhittin Böcek’e destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Taner TÜZÜN /  NÜRNBERG

 Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanmasına Almanya’nın Nürnberg kentinden tepki geldi. Nürnberg Belediye Meclisi’nin SPD’li üyeleri, demokratik iradenin ve yerel yönetimlerin korunması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası hukuk ilkelerine riayet çağrısı yapıldı.

 KARDEŞ ŞEHİR NÜRNBERG’DEN DAYANIŞMA AÇIKLAMASI

 Almanya’nın Nürnberg kentindeki SPD’li belediye meclis üyeleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanmasına ilişkin bir açıklama yayımlayarak destek mesajında bulundu. Antalya ile Nürnberg arasındaki kardeş şehir ilişkisine dikkat çekilen açıklamada, Böcek’i Mart ayında Nürnberg Belediye Binası’nda ağırlandığı hatırlatıldı. Böcek’in demokratik değerlere bağlı, halk odaklı ve şehirler arası dayanışmayı önemseyen bir yönetici olduğu vurgulandı.

TUTUKLAMALAR HALKIN İRADESİNE YÖNELİK BİR MÜDAHALE OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

Açıklamada, Başkan Böcek’in yanı sıra bazı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediye başkanlarının da tutuklandığı belirtilerek, bu uygulamaların halkın seçme hakkına ve yerel yönetime müdahale anlamına geldiği ifade edildi. Demokratik yollarla seçilmiş yöneticilerin görevlerini yerine getirmesinin demokrasinin temel şartı olduğu vurgulanan açıklamada, halkın iradesine saygı duyulması gerektiği bildirildi.

 DEMOKRASİ TUTUKLANAMAZ MESAJI VERİLDİ

Nürnberg SPD Belediye Meclisi Grubu tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin taraf olduğu Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nın gerekliliklerine dikkat çekildi. Yerel yönetimlerin bağımsızlığına ve demokratik sürece saygının uluslararası yükümlülük olduğu ifade edildi. Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi: “Muhittin Böcek ve diğer yerel yöneticilerle dayanışma içindeyiz. Demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları için sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Demokrasi hiçbir yerde tutuklanamaz.”

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP