Hamburg’un Sternschanze semtindeki MUT Tiyatro’da gerçekleşen Anatolien Jazz-Hamburg konseri, yoğun ilgiyle karşılandı. Anadolu ve İstanbul’dan esintiler taşıyan melodilerle salon hınca hınç doldu; seyirciler adeta büyülenmişçesine müziğin keyfini çıkardı.
Programın açılış sunumunu Erhan Erdoğan iki dilde yaparken, Avrupa’nın tanınmış ebru sanatçısı Orhan İsözen‘in, eserleri sahnede türküler eşliğinde ve PowerPoint tekniğiyle izleyicilere sunuldu.
“Anadolu’dan Hamburg’a Müzikal Bir Köprü: Cazla Gelen Esinti!”
Etkinlik, ırkçılık ve savaşlara karşı bir tepki olarak, Anatolien Jazz-Hamburg Grubu ile “Sol Kültür Evi” işbirliğiyle düzenlendi. Gecede saksafonuyla Cemalettin Zeyrek, bağlama ve ut performansıyla Erol Arslan, gitarda Şükrü Aktoprak, klavyede Emrullah Seyrek, perküsyonda Hatice Yıldırım ve Serhan Pekonur, solist olarak ise Hülya Baumgarten yer aldı. Yoğun ilgi gösteren seyirciler, zaman zaman bilinen parçalara eşlik ederek etkinliği unutulmaz kıldı.
Melodilerle Geçmişe Yolculuk
İki bölümden oluşan konserin birinci bölümünde çağdaş Anadolu ezgileri ve İstanbul şarkıları seslendirildi. Grup, sahneye Mamak Türküsü ile giriş yaptıktan sonra sırasıyla şu eserleri yorumladı:
İlk bölüm, İstanbul şarkıları ve Yeni Türkü tarzındaki eserlerle dinleyicileri mest etti.
Hamburg’da Anatolien Jazz-Hamburg Rüzgârı Esti!
İkinci bölümde ise Anadolu’nun unutulmaz türkülerine ve anonim eserlere yer verildi. Leylim Ley ile başlayan grup, sırasıyla:
Eserlerini seslendirdi. Seyircilerin yoğun isteği üzerine grup, Bir Bakışta Yaktın Beni, Yanıyorum Yanıyorum ve Osman Ağa parçalarını da sahnede seslendirdiler.
Sanat ve toplumsal Mesajlar
Konser sonunda grup adına konuşan Cemalettin Zeyrek, etkinliğe destek verenlere teşekkür ederek, müzikle barış ve dayanışma mesajı verdiklerini belirtti: “Irkçılığa karşı müziğimizle tepki verdiğimiz bu konseri Hamburg’da dört kez daha düzenleyerek seyirciyle buluşturacağız. Almanya genelinde ise önümüzdeki dönemde 15 konser planlıyoruz. Ayrıca, iki dilli açıklamalar yaptığımız konserimize Alman müzikseverlerin ilgisi oldukça yoğundu; katılımcıların yüzde 30’u Alman seyircilerden oluşuyordu.”
Bu etkileyici etkinlik hem müzikal zenginliğiyle hem de taşıdığı sosyal mesajlarla Hamburg’da iz bırakan bir gece olarak hafızalarda yer etti.
Haber ve Fotoğraflar: Ali Akdemir
ALMANYA
10 saat önceALMANYA
12 saat önceALMANYA
12 saat önceALMANYA
12 saat önceALMANYA
16 saat önceGÜNCEL
18 saat önceGÜNCEL
18 saat önce