Yemen’in kuzeyinde etkili olan Husi isyancıları, İsrail’e taşımacılık faaliyetini sürdüren denizcilik şirketlerini tehdit etti. Yapılan açıklamada, bu şirketlere ait gemilere Kızıldeniz’de saldırı düzenleneceği belirtildi.
Husilerin askeri sözcüsü Yahya Saree yaptığı açıklamada, “Eğer Gazze ihtiyacı olan gıda ve ilacı alamazsa, Kızıldeniz’de İsrail limanlarına giden tüm gemiler, milliyetleri ne olursa olsun, silahlı kuvvetlerimizin hedefi haline gelecektir” dedi.
İran destekli grup, hali hazırda Kızıldeniz’de İsrail’e füze saldırıları yaparak Kızıldeniz’de bazı gemilere ateş açıyor. Bölgedeki Amerikan savaş gemileri Husi’lerin fırlattığı roketlerden bazılarını düşürdüğünü açıklamıştı.
VOA tarafından geçilen Husiler’den İsrail’e taşımacılık yapmaya devam eden denizcilik şirketlerine tehdit haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Husiler’den İsrail’e taşımacılık yapmaya devam eden denizcilik şirketlerine tehdit haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Husiler’den İsrail’e taşımacılık yapmaya devam eden denizcilik şirketlerine tehdit haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.
ALMANYA
30 gün önceALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026
1 Dünya Genelinde Vaka Sayısı 6 Milyonu Aştı
2 “Dünya açlıktan kırılırken her gün 1 milyardan fazla öğün çöpe gitti”
3 “Venezuela’nın petrol geliri yaptırımların hafifletilmesiyle ayda 390 milyon dolar arttı”
4 Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Karadeniz’de mayın temizleme anlaşmasını 11 Ocak’ta imzalayacak
5 Brezilya’dan X’e erişim engeli