WASHINGTON —
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Hamas’la ilişkisi olan ülkelerin bu ilişkilerini Hamas’ın elindeki rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için kullanmalarının faydalı olacağını söyledi. Miller aynı zamanda, Hamas’la ilişkilerin 7 Ekim’den sonra eskisi gibi olamayacağı uyarısında da bulundu.
Miller’a günlük basın brifinginde bir gazeteci, bir grup Kongre üyesinin Ekim ayı sonunda Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a Hamas konusunda Türkiye’ye baskı yapmasını isteyen bir mektup gönderdiğini hatırlatarak, “Türkiye gibi bir NATO üyesinin, tam şu anda önemli bir müttefik İsrail’e saldıran bir terör örgütünü desteklemeyeceğini temin etmek için herhangi bir adım attınız mı?” diye sordu.
Miller soruya yanıtında, iki noktaya dikkat çekmek istediğini belirterek, bunlardan birincisini, “7 Ekim’den sonra Hamas’la ilişkilerin artık eskisi gibi olamayacağı şeklindeki duruşumuzu çok net ortaya koymuştuk” ifadesiyle dile getirdi.
Hamas’la diyaloglarını ya da ilişkilerini devam ettiren başka ülkelerin de olduğuna değinen Miller, “ABD’nin duruşunu net ortaya koyduk; ileriki dönemde (Hamas’la ilişkiler) eskisi gibi olmamalı” dedi.
Miller bununla birlikte, Hamas’ın ABD ve İsrail dahil başka ülkelerin vatandaşlarını rehin tutmaya devam ettiğini hatırlatarak, “Hamas’la ilişkileri olan ülkelerin şimdi bu ilişkilerini rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için kullanmaları faydalı olur. Tıpkı Refah Sınır Kapısı’nın tekrar açılması için bu ilişkilerin kullanılmasının faydalı olması gibi, ki insani yardımların akması ve Amerikan vatandaşlarını ve diğerlerinin bölgeden ayrılabilmesi için bunu yapmıştık” dedi.
Miller, “Ancak uzun vadeli duruşumuz çok net: (Hamas’la ilişkilerde) 7 Ekim’den önceki günlere geri dönüş olamaz” ifadesini kullandı.
VOA tarafından geçilen ABD’den Hamas’la ilişkisi olan ülkelere “Bunu rehinelerin serbest kalması için kullanabilirsiniz” mesajı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. ABD’den Hamas’la ilişkisi olan ülkelere “Bunu rehinelerin serbest kalması için kullanabilirsiniz” mesajı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan ABD’den Hamas’la ilişkisi olan ülkelere “Bunu rehinelerin serbest kalması için kullanabilirsiniz” mesajı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.
ALMANYA
29 gün önceALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026
1 Dünya Genelinde Vaka Sayısı 6 Milyonu Aştı
2 “Dünya açlıktan kırılırken her gün 1 milyardan fazla öğün çöpe gitti”
3 “Venezuela’nın petrol geliri yaptırımların hafifletilmesiyle ayda 390 milyon dolar arttı”
4 Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Karadeniz’de mayın temizleme anlaşmasını 11 Ocak’ta imzalayacak
5 Brezilya’dan X’e erişim engeli