“Türkiye’de Hızlıca Bir Doğalgaz Merkezi Kurabiliriz”

“Türkiye’de Hızlıca Bir Doğalgaz Merkezi Kurabiliriz”

ABONE OL
11:44 - 01/11/2022 11:44
“Türkiye’de Hızlıca Bir Doğalgaz Merkezi Kurabiliriz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Türkiye’de bir doğalgaz merkezi kurulabileceği görüşünü yineleyerek, bunun hızlıca ve kolayca yapılabileceğini söyledi.

Enerji konusunda şu anda Avrupalı ortaklarla çalışmanın zorluğuna dikkat çeken Putin, “Türkiye ile çalışmak bizim için daha kolay. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözünün eri bir adam ve Karadeniz’i kontrol etmek bizim için daha kolay” dedi.

Putin dün düzenlediği basın toplantısında ayrıca, şunları söyledi:

“Bu oldukça gerçekçi bir proje ve bunu oldukça hızlı bir şekilde yapabiliriz. Sözleşme imzalamak isteyen yeterince insan olacaktır. Avrupa’da bunu isteyen pek çok kişi olduğundan hiç şüphem yok.”

Putin ayrıca, Gazprom’un Kuzey Akım doğalgaz boru hatlarındaki hasarı incelemesine izin verildiğini söyledi. Moskova, patlamalardan İngiliz donanmasını sorumlu tutmuş, Londra ise bu suçlamayı reddetmişti.

İsveç ve Danimarka ise yaptıkları inceleme sonucu, Kuzey Akım-1 ve 2’deki dört sızıntının patlamalardan kaynaklandığının tespit edildiğini açıklamıştı.

Putin, patlamaların Kuzey Akım-1’den 40 metrelik bir borunun kopmasına ve 259 metrelik bir kırılmaya neden olduğunu, Kuzey Akım-2’de de hasara yol açtığını kaydetti.

Vladimir Putin, Baltık Denizi’nin altından geçen Kuzey Akım boru hatlarının Eylül ayında yaşanan patlamalar nedeniyle hasar görmesinin ardından Türkiye’yi doğalgaz tedariği için bir merkez olarak önermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu öneriye destek vermişti.

Doğalgaz tedariğinin yaklaşık yüzde 40’ını Rusya’dan sağlayan Avrupa, Ukrayna savaşının başlamasından bu yana bağımlılığını azaltmaya ve alternatif enerji kaynakları üretmeye çalışıyor.

Erdoğan geçen ay Putin’le Kazakistan’da yaptığı görüşmede, Türkiye’nin doğalgaz merkezi olması için Putin’le mutabakat sağladıklarını, bunun için de en uygun yerin Trakya olduğunu söylemişti.

VOA tarafından geçilen “Türkiye’de Hızlıca Bir Doğalgaz Merkezi Kurabiliriz” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Türkiye’de Hızlıca Bir Doğalgaz Merkezi Kurabiliriz” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Türkiye’de Hızlıca Bir Doğalgaz Merkezi Kurabiliriz” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.