Twitter’ın Eski Güvenlik Şefinden Suç Duyurusu

Twitter’ın Eski Güvenlik Şefinden Suç Duyurusu

ABONE OL
22:41 - 24/08/2022 22:41
Twitter’ın Eski Güvenlik Şefinden Suç Duyurusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Sosyal medya platformu Twitter’ın eski güvenlik şefi Pieter Zatko ihbarcı olarak yaptığı suç duyurusunda şirketin federal yetkilileri spam ve bot hesaplar konusunda yanlış yönlendirdiği iddiasında bulundu. İddiaların Twitter’ı bot hesaplar nedeniyle satın almaktan vazgeçtiğini belirten ve şirketle davalık olan işadamı Elon Musk’ın elini güçlendirebileceği belirtiliyor.

Peiter Zatko 84 sayfalık suç duyurusunda, Twitter’ın sağlam bir güvenlik planının olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü.

Zatko şirketin sunucularının (serverları’nın) yarısının geçerliliğinin sona erdiği ve yazılımın açıklarının bulunduğu konusunda çalışma arkadaşlarını uyardığını belirtti.

Twitter’ın spam hesapların sayısını azaltmak yerine kullanıcı büyümesine öncelik verdiği ve yöneticilerin de günlük kullanıcı sayısındaki artışa bağlı olarak 10 milyon dolara kadar ikramiye kazanabildiği iddia edilmişti.

ABD Senatosu Adalet Komisyonu’nun da Zatko ile 13 Eylül’de bir oturum düzenleyeceği açıklandı.

Twitter: “İddialar gerçeği yansıtmıyor”

Twitter ise suç duyurusunda yer alan iddiaları yalanladı.

CNN’in konuyla ilgili haberine göre şirketin yöneticisi Parag Agrawal çalışanlara gönderdiği bilgi notunda şirketin iddiaları incelediğini kaydetti, “Şimdiye kadar gördüğümüz tutarsızlıklar ve yanlışlıklarla dolu, önemli bir bağlam olmadan sunulan ve gerçeği yansıtmayan bir açıklama” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en zengin kişisi Elon Musk sosyal medya şirketi Twitter’ı küresel bir ifade özgürlüğü platformu olabileceği gerekçesiyle satın alma girişiminde bulunmuş; ancak bot ve spam hesaplar konusunda kendisine ayrıntılı bilgi verilmediği gerekçesiyle 44 milyar dolarlık anlaşmadan çekileceğini açıklamıştı.

Elon Musk’ın anlaşmadan çekilmesinin ardından işadamı ve Twitter arasındaki anlaşmazlık mahkemeye taşınmıştı.

İddialar Musk’ın elini güçlendirebilir mi?

Şirketin eski güvenlik şefinin suç duyurusunun davada Elon Musk’ın elini güçlendirebileceği belirtiliyor.

Şimdiye kadar Musk ve Twitter arasındaki hukuk mücadelesi şirketin Musk’ı platformdaki bot ve spam hesapların sayısı konusunda yanlış yönlendirdiği iddialarına odaklanmıştı.

Zatko’nun yaptığı suç duyurusunda yer alan Twitter’ın güvenlik ve veri gizliliği konusundaki zayıflığını açık bir şekilde ortaya koymadığı iddiasıyla dava yeni bir boyut kazanabilir.

Elon Musk’ın hukuk ekibinin suç duyurusunda yer alan iddiaları davada nasıl kullanabileceği belirsiz ancak Musk’ın avukatları Zatko için bir celp çıkarıldığını açıkladı.

Dava 17 Ekim’de başlayacak

Hukukçular suç duyurusunun, iş hukuku uzmanlarının Twitter’ın lehine olduğunu söylediği davanın seyrini köklü bir şekilde değiştirmekten çok, Elon Musk ve Twitter arasındaki restleşmeye belirsizlik getirebileceği görüşünde.

Dünyanın en zengin kişisi ve elektrikli araç üreticisi Tesla’nın genel müdürü Elon Musk, Temmuz ayında Twitter’ı hisse başına 54.20 dolardan satın almaktan vazgeçtiğini açıklamıştı.

Musk Twitter’ı platformda spam ve bot hesapların sayısına ilişkin doğru bilgi vermemekle suçlamıştı. Twitter şirketin satışı için başlatılan resmi işlemlerde bu sayının toplam hesapların yüzde 5’ine tekabül ettiğini belirtmişti.

Twitter Musk’a Delaware eyaletinde açtığı davada yargıçtan Musk’ın anlaşmayı sonuçlandırması emrini vermesini talep etti. Duruşmaların 17 Ekim’de başlaması planlanıyor.

VOA tarafından geçilen Twitter’ın Eski Güvenlik Şefinden Suç Duyurusu haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Twitter’ın Eski Güvenlik Şefinden Suç Duyurusu haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Twitter’ın Eski Güvenlik Şefinden Suç Duyurusu haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.