DOLAR

32,3895

-0.11%
EURO

34,6176

-0.58%
ALTIN(gr)

2.387,38

-1,94%
BİST 100

10045.74

-1,94%
Erdoğan’dan Taksitli Konut Satışı Projesi Sözü

Erdoğan’dan Taksitli Konut Satışı Projesi Sözü

ABONE OL
23:48 - 01/08/2022 23:48
Erdoğan’dan Taksitli Konut Satışı Projesi Sözü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi politikasında herhangi bir değişiklik olmayacağını vurgulayarak, fiyat artışlarını “manipülasyon” olarak eleştirdi ve vatandaşlara taksitli ödemeyle ev sahibi olma vaadinde bulundu.

Erdoğan, bugünkü 2,5 saatlik kabine toplantısının ardından kameraların karşısına geçti ve turizmde yüksek gelir beklentisiyle ekonomiye ilişkin olumlu mesajlar verdi.

Erdoğan, “Küresel fiyatlardaki dengesizliği istismar edenlerin, otomobilden konuta, gıdadan elektroniğe kadar yaptıkları manipülasyonları yakından takip ediyoruz. Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle, bu istismarcıların kötü niyetlerini ellerinde patlatmakta kararlıyız” ifadesini kullandı.

Vatandaşları enflasyona ezdirmeme sözünü tuttuklarını söyleyen Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 170 bin vatandaşı, çevre düzenlemeleri ve sosyal donatılarıyla ev sahibi yaptıklarını belirterek, bunun “ekonomik, sağlıklı, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri olmayan bir başarı” olduğunu söyledi. Bundan yaklaşık 1,5 yıl önce de 100 bin sosyal konut inşası için çıktıkları çağrıya ise 10 katından fazla talep aldıklarını açıklayan Erdoğan, 81 ilde toplu konut projeleri yürütüldüğünü kaydederek, pek çok ilde şehir içinde kalmış sanayi alanlarını da şehrin dışına taşıdıklarını aktardı.

Erdoğan, “Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımızın sabırsızlıkla beklediği bu projeyle ilgili hazırlıklar bitmek üzeredir. Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız. Sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemelerle yapılacak bu konut projelerinin tamamında yenilenebilir enerji sistemleri kullanılacaktır. Amacımız, salgın döneminde daralan konut arzını hızla arttırarak hem inşaat sektörünü canlandırmak hem de insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını temin etmektir.

Bu adım, son dönemde ciddi şikayet konusu olan kiraların da düşmesine yol açacaktır. Her zaman olduğu gibi bu projede de şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel bir kontenjan ayıracağız. Ayrıca, ilk defa evlenen gençlerimiz de bu projede kota sahibi olacaktır” dedi.

Bu konut kampanyasına ilişkin detayları gelecek ay bir tanıtım toplantısıyla duyuracaklarını açıklayan Erdoğan, projenin yürütücüsü olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ’yi de tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

Turizm beklentisi 47 milyon turist

Erdoğan, Karadeniz’de Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş nedeniyle bu ülkelerden turist gelişinde ciddi azalmanın gündemde olmasına karşın turizme ilişkin olumlu açıklamalar yaptı. Erdoğan, “Yılın ilk yarısındaki gerçekleşmeler 2022 yılını, 47 milyon turist ve 37 milyar dolar turizm geliriyle hedeflerimizin üzerinde kapatacağımıza işaret ediyor” diye konuştu.

Ülke içerisinde yerli turist trafiği açısından gençler için hayata geçirilmiş olan “Seyahatsever” uygulamasında yaş aralığının 18-30’a yükseltme kararı alındığını açıklayan Erdoğan, böylece öğrencilere kendi ülkelerini gezebilmeleri için yaz döneminde öğrenci yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sunulmaya devam edileceğini söyledi.

VOA tarafından geçilen Erdoğan’dan Taksitli Konut Satışı Projesi Sözü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Erdoğan’dan Taksitli Konut Satışı Projesi Sözü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Erdoğan’dan Taksitli Konut Satışı Projesi Sözü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.