Nijerya’da Kilise Saldırısında 50’den Fazla Ölü

Nijerya’da Kilise Saldırısında 50’den Fazla Ölü

ABONE OL
13:38 - 06/06/2022 13:38
Nijerya’da Kilise Saldırısında 50’den Fazla Ölü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Nijerya’nın Ondo eyelatindeki bir Katolik kilisesine düzenlenen silahlı saldırıda en az 50 kişi hayatını kaybetti. Olayda çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Reuters haber ajansına bilgi veren bölgeye yakın hastanede görevli bir doktor 50’den fazla cansız bedenin çevredeeki hastanelere getirildiğini söyledi.

Saldırının neden ve kimler tarafından düzenlendiği henüz netlike kazanmadı. Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari, saldırıyı hain bir eylem olarak nitelendirdi ve kınama mesajı yayımladı.

Yerel medya kaynakları, kilisedeli ayin sırasında saldırı düzenleyen silahlı kişilerin patlayıcılarda kullandıklarını ölenler arasında kadınlar ve çocukların da bulunduğunu haber veriyor.

Nijerya’da çeşitli grupların zaman zaman fidye için büyük saldırılar organize ettikleri biliniyor. Henüz saldırıyı üstlenen olmadığı belirtiliyor. Yetkililer saldırganların yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldığını açıkladı.

VOA tarafından geçilen Nijerya’da Kilise Saldırısında 50’den Fazla Ölü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Nijerya’da Kilise Saldırısında 50’den Fazla Ölü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Nijerya’da Kilise Saldırısında 50’den Fazla Ölü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.