Macron ve Putin Telefonda Görüştü

Macron ve Putin Telefonda Görüştü

ABONE OL
01:16 - 04/05/2022 01:16
Macron ve Putin Telefonda Görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Ukrayna savaşını ele aldıkları bir telefon görüşmesi yaptı. Macron, görüşmede Ukrayna’da ateşkesin gerekliliğine vurgu yaptı. Putin ise Batı’dan ‘‘Kiev’in zulmüne’’ son vermek için baskı yapmasını istedi.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre Macron, Putin’e Ukrayna’nın Karadeniz’den gıda ihracatına uygulanan Rus ambargosunun kaldırılmasına yardımcı olmak için uluslararası kuruluşlarla çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Macron, Ukrayna’da ateşkesin gerekliliğine vurgu yaptı ve Donbas ile Mariupol’daki durumdan duyduğu derin endişeyi dile getirdi.

Açıklamada Macron’un Rusya’ya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi olarak uluslararası sorumluluklarına uyma ve Ukrayna’ya karşı ‘korkunç’ saldırısını sonlandırma çağrısı yaptığı belirtildi.

Rusya haber ajansları ise Cumhurbaşkanı Putin’in Batı’ya çağrıda bulunarak, Kiev’in zulmüne son vermek için baskı yapmalarını istediğini belirtti.

Putin, Batı’nın Donbas’taki kasaba ve yerleşimlerde sivil ölümlere neden olan savaş suçları ve yoğun bombardımanı sona erdirebileceğini söyledi.

Rusya, Ukrayna’da savaş suçu işlediği iddialarını reddediyor ve sivil ölümlerden Ukraynalı milliyetçilerle neo-Nazileri sorumlu tutuyor.

Rus RIA haber ajansı, Kremlin’in ‘‘Batı Kiev’li yetkilileri etkileyerek ve Ukrayna’ya silah sevkiyatını durdurarak zulmü sona erdirebilir’’ açıklamasını yayınladı.

Rus basınına göre Putin ayrıca Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a Ukrayna ile diyaloğa hala hazır olduğunu söyledi.

VOA tarafından geçilen Macron ve Putin Telefonda Görüştü haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Macron ve Putin Telefonda Görüştü haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Macron ve Putin Telefonda Görüştü haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.