Binlerce Rus Turist Tayland’ta mahsur kaldı

Binlerce Rus Turist Tayland’ta mahsur kaldı

ABONE OL
15:05 - 15/03/2022 15:05
Binlerce Rus Turist Tayland’ta mahsur kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Birçok Rus havayolu şirketi İrlanda veya Bermuda’da da kayıtlı. Devlet havayolu Aeroflot ve yan kuruluşları Rossija ve Pobeda’nın yanı sıra S7 Airlines ve UTair’in çok sayıda uçak Karayipler’de kayıtlı gözüküyor.

Bu ülkelerdeki yetkili otoritelerin Rus uçaklarından lisansı geri çekmesi ile değişik destinasyonlarda binlerce turist mahsur kaldı.

Çocuklar hala çok küçük olduğu için mahsur kalan aileler çok gergin.

Tayland, Rusya’ya karşı uluslararası yaptırımlara katılmadı. Ancak, Rus havayolları üzerindeki uluslararası kısıtlamalar nedeniyle, birçok Rus havayolu şirketi Tayland’a ve Tayland’dan uçuşlarını hala askıya almak mecburiyetinde kaldı.

Aeroflot’un Moskova’ya dönüş uçuşunun iptalinden etkilenenler arasında Tayland’a gelen aileler var. Mahsur Hakan Rus turistler “Çocuklar hala çok küçük olduğu ve burada yaşayacak paramız olmadığı için çok gerginiz, yarın havaalanına gitmek istiyoruz ama orada durumun nasıl olacağını bilmiyoruz.”diye medyaya sıkıntılarını dile getirdiler.

Phuket Turizm Kurulu başkanı Bhummikitti Ruktaengam, bazı Rus turistlerin kredi kartı faturalarını ödeyemediklerini söyledi. Ona göre, Tayland’daki yetkililer şimdi Rus ödeme sistemi Mir’i devralmayı düşünüyor.

Rus turistler Tayland için önemli bir gelir kaynağı. 2019 yılında Tayland’da toplam 1,5 milyon Rus tatil yaptı. Resim: © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.