Alman turizmcilerin 2022 umudu artıyor

Alman turizmcilerin 2022 umudu artıyor

ABONE OL
10:21 - 05/01/2022 10:21
Alman turizmcilerin 2022 umudu artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Otel ve kruvaziyer endüstrisi için devamlı gelen kötü haberlerden sonra, Omicron’un fazla etkili olmayacağı, hatta en geç Şubat ayı sonlarına doğru normal yaşama geri dönüleceği yorumları piyasalara moral vermeye devam ediyor.

Lufthansa, TUI ve Fraport’ın hisse senetleri yine artışa geçti. Citigroup’un sektörün bel kemiğini oluşturan Lufthansa ve Fraport için yaptığı güncellemeler olumlu: Analist Sathish Sivakumar, Lufthansa’nın fiyat hedefini 1,43’ten 7,50 avroya yükseltti. Fraport hisseleri senetleri için uzman, önceki 41,20 avroya kıyasla 70,50 avroluk bir hedef hesapladı ve bu iki hisseyi “Sat”tan “Satın Al”a iki basamak yükseltti.

Geçen haftadan buyana Avrupa çapında seyahat ve eğlence şirketlerinin borsa değerleri yükselişe geçti: Stoxx Europe 600 Travel & Leisure, yüzde 0,6’lık bir artı ile sektör tablosundaki favorilerden biri. TUI hissesi de Pazartesi günü bundan yararlandı ve yüzde dörtten fazla değer kazandı.

Bilim ve pandemi uzmanları Omikron varyantını düşünülenden daha az tehlikeli olarak sınıflandırdığından, yatırımcılar şu anda korona vakalarını görmezden geliyor gibi görünüyor.

Buna ek olarak, Lufthansa ve Fraport’tan gelen “hisse senetlerindeki yükseltme” sektörün moralini arttırdı.

Müşteriler daha cesur hale geliyor

Realizing Progress danışmanlık firmasının turizm müdürü olan ve aynı zamanda bir seyahat acentesi işleten Michael Faber şu tahminde bulunuyor: “Sayılar düştükçe insanlar cesaretlenecek ve seyahat etme arzuları artacaktır.”

Şu an zaten seyahat etmek isteyen birçok insan şimdiden oldukça kasvetli kışın ötesini için program yapıyor. Alman Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Fiebig, “Şu anda alınan yeni rezervasyonların büyük bir kısmı – neredeyse yüzde 60’ı – önümüzdeki yaz yapılıyor” dedi.

Almanya’da özellikle okul tatil tarihlerine bağlı olan aileler yaz tatilini şimdiden planlayıp rezervasyonlarını yapmaya başladılar.

Normallik için çerçeve koşullar mevcut olacak.

Wilhelmshaven’daki Jade Üniversitesi’nden profesör Torsten Kirstges de iyimser. Kirstges, “Seyahat etmemek için daha az neden olacak, Avrupa’daki nispeten yüksek aşılama oranı ve çocuklarında aşılama olasılığı bu beklentiyi artıyor“ dedi. Resim: © Fraport

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.