Ergül Aydemir Eyalet Uyum Meclisleri Kurulu yönetimine seçildi

Ergül Aydemir Eyalet Uyum Meclisleri Kurulu yönetimine seçildi

ABONE OL
11:43 - 16/12/2021 11:43
Ergül Aydemir Eyalet Uyum Meclisleri Kurulu yönetimine seçildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Köln’ de gerçekleşen Kuzey Ren Vesfalya Eyalet Uyum Meclislerini çatı örgütü olan LIR’ in ( Landesintegrationsrat) olağan genel kurulunda aday olan Ahlen Uyum Meclisi Başkanı Ergül Aydemir yapılan oylamalarda  yeni oluşan Eyalet yönetimine girmeyi başardı.

Eyalet Hükümeti Uyum Bakanı Dr. Joachim Stampın’ da katılıp konuşma yaptığı genel kurula farklı şehirlerin uyum meclislerinden 90 a yakın delege katıldı. Eyalet Uyum bakanının yeni federal hükümetin çifte vatandaşlık yasasınını değiştirmesi ve yeni planlanan yasal değişiklikler konusunda delegeleri bilgilendirdiği genel kurulda yapılan seçimlerde Tayfun Keltek oy çokluğuyla yeniden çatı örgütünün başkanı oldu. Ahlen SPD yönetiminde de yer alan ve Kreis Warendorf Meclisi üyesi olan başarılı yerel politikacı Ergül Aydemir’ in NRW çatı örgütüne seçilmesi Ahlen’ de sevinçle karşılandı.

Bir Sosyal Pedagog olan ve Ahlen’ deki  İnnosozial’ de çalışan, bir çok başarılı Projede çalışan Ergül Aydemir LIR deki hedefleri konusunda şunları söyledi;’’ Öncelikle ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele edeceğim,  göçmen derneklerinin daha da güçlendirilmesi onların da sosyal hizmetler, danışmanlıklar vermesi , kaynak yaratılması ve personel verilmesi konusunda LIR’ e önerilerde bulunacağım. Uyum meclislerinin bulundukları şehirlerde daha güçlü olması, kentin politik sürecine katılması için uğraşacağım. Yeni yönetime başarılar diliyor ve bana gösterilen güven nedeniyle başta başkanımız Tayfun Keltek olmak üzere genel kurula katılan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Köln

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.