Dünya Sağlık Örgütü’nden Üçüncü Doz Aşı Tavsiyesi

Dünya Sağlık Örgütü’nden Üçüncü Doz Aşı Tavsiyesi

ABONE OL
13:20 - 09/12/2021 13:20
Dünya Sağlık Örgütü’nden Üçüncü Doz Aşı Tavsiyesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Corona virüsü salgını tüm dünyada sürerken Dünya Sağlık Örgütü’nden (WHO) üçüncü doz aşı tavsiyesi geldi. WHO, yaptığı açıklamada, özellikle kronik rahatsızlıkları olan ya da daha önce inaktif virüs aşısı yaptırmış olan kişilerin üçüncü doz aşı yaptırması tavsiyesinde bulundu.

Yapılan açıklamada, özellikle kronik rahatsızlıkları olan kişiler ve yaşlılarda ilk aşılamalar sonrası bağışıklıkların düşmeye başladığına dikkat çekilirken güçlendirici doz olarak üçüncü aşının yapılmasının önemine dikkat çekildi.

Dünya Sağlık Örgütü’nden Kate O’Brien da konuya ilişkin değerlendirmesinde, mevcut aşıların yapılan son dozun ardından 6 ay süreyle iyi bir koruma sağladığına, ancak daha sonra bu korumanın azaldığına dikkat çekti.

Uzmanlar ayrıca Türkiye’de de uygulanan ve Çinli Sinovac firması tarafından geliştirilen inaktif virüs aşısı yaptıranların da korumayı arttırmaları amacıyla üçüncü doz aşı yaptırmalarının gerekli olduğunu belirtti. Hindistan’daki Bharat firması da COVID-19’a karşı inaktif virüs aşısı üreten firmalardan biri.

VOA tarafından geçilen Dünya Sağlık Örgütü’nden Üçüncü Doz Aşı Tavsiyesi haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Dünya Sağlık Örgütü’nden Üçüncü Doz Aşı Tavsiyesi haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Dünya Sağlık Örgütü’nden Üçüncü Doz Aşı Tavsiyesi haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.