Almanya’da lüks seyahat satışlarında beklenmedik patlama

Almanya’da lüks seyahat satışlarında beklenmedik patlama

ABONE OL
11:00 - 23/09/2021 11:00
Almanya’da lüks seyahat satışlarında beklenmedik patlama
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Birçok tur operatörü aylardır bu yılın önceki yıllara göre “önemli ölçüde daha pahalı” olacağını söylüyor. Sadece fiyat odaklı ürünleri tercih eden müşteriler değil, aynı zamanda tatillerine her zaman diğerlerinden daha fazla para harcayan lüks gezginler de gelecek yıl daha fazla ödeme yapacak.

Tatil pahalı, tatil önemli.

Seyahat hasreti müşterileri bonkörleştirdi.

“Pandemi sürecinde yaşamın renklerinden ve nimetlerinden mahrum kalan gezginler kendilerini tekrar bir şeylerle şımartmak istiyorlar ve bu nedenle özellikle alışılmadık seyahat destinasyonları ve yüksek kaliteli segmentteki oteller için rezervasyon yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtiyorlar.“

Kriz sürecinde en aktif çalışan tur operatörlerinin başında gelen FTI’nin CEO’su Ralph Schiller bu tespitlerin yanında mahremiyet ve sosyal mesafe arzusu da müşterileri lüks segmente yönlendiriyor dedi

Select Luxury Travel CEO’su Dirk Gowin’e göre, müşteri ayrıca daha fazla mahremiyet, mesafe ve bireysel olarak ya tek başına veya sadece sevdikleri ile deneyimleme için daha fazla para harcamaya hazır. 2022 yılı konaklama talepleri gözle görülür şekilde daha fazla süit, çatı katı ve villa rezerve edildiğini gösteriyor. Şu ana kadar yapılan rezervasyonlarda ilk sırada açık alanlarıyla oldukça cömert ve “normal” müşterilerden uzak tesisler ilk sırayı alıyor.

Seyahat acenteleri de bu gelişmeden çok memnun. Tesis ne kadar lüks tatil sunuyorsa, müşteri o kadar önceden danışmanlık hizmeti almak istiyor.

Bunun yanında lüks seyahat taleplerini değerlendiren Alman seyahat acenteleri, müşterinin rezervasyon yapma süresinin kısaldığını ancak buna karşılık seyahat süresinin uzadığını satış raporlarına yansıdığını bildirdiler.

Seçkin müşteride son dakikaya kadar bekleyip, neyin mümkün olduğunu görerek daha uzun kalabileceği lüks bir yer arıyor.

Alman seyahat uzmanlarına göre bu kış aylarında lüks segmentte oldukça hareketli geçecek. Özellikle Hint Okyanusu ciddi doluluklar bekliyor.

Dertour Deluxe’ün başkanı Mike Lehman “seyahat izni verilmesi ile birlikte müşterilerin seyahat ettiklerini izlemek ve destinasyonlarla olduklarını görmek gerçekten harika” diyerek mutluluğunu ifade etti. Resim: © AA

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.