Türkiye`ye gidecek tatilcilere şok üstüne şok

Türkiye`ye gidecek tatilcilere şok üstüne şok

ABONE OL
17:45 - 18/06/2020 17:45
Türkiye`ye gidecek tatilcilere şok üstüne şok
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
Avrupalı iş hukuku uzmanları: ‘İşinizi kaybetmek istemiyorsanız riskli ülkelere gitmeyin!’

Riskli bölge sayılan bir ülkeye gidip orada koronavirüs´e yakalanan Avrupalılar, bu üzücü olaydan dolayı memleketlerine döndüklerinde büyük bir olasılıkla iznin ötesinde hastalıktan dolayı çalışamadığı günlerde normalde kazanacağı maaştan olacak. Daha da kötüsü, bu durumda kişi işini bile kaybedebilir.

Bu konuda bilgi veren Avusturyalı iş hukuku uzmanları, APA haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre, tatilde koronavirüse yakalan bir kişinin evde çalışma imkanı yoksa işveren tarafından hastalık izne gönderilmesi gerekir. Böyle bir durumda eleman, hasta olduğu günlerde maaşından olabilir, ya da işini bile kaybedebilir.

Bunun hukuksal zemini, riskli bir ülkeye gidip tatil yapmanın „ciddi ihmal“ sayılması ve bu ihmalden dolayı işverenin elemana karşı tazminat davası açması dahi mümkün. Bu durum, seyahat uyarısı olmayan ülkelerde yapılan tatillerde söz konusu olmaz. Kişi seyahat uyarısı olmayan bir ülkede Koronavirüse yakalanırsa, üçüncü günden itibaren her zamanki gibi hasta saılacak ve maaşini almaya devam edecek. İşten atılması da hiç sözkonusu olmayacak.

Almanya´daki bazı sendikalar ve büyük işverenler bize gelen duyumlara göre elemanlarını bu konuda uyarmaya başladılar. (Kaynak: Tourexpi)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.