Ruhr Veliler Birliğinde Yeni Dönem

Ruhr Veliler Birliğinde Yeni Dönem

ABONE OL
12:03 - 06/02/2020 12:03
Ruhr Veliler Birliğinde Yeni Dönem
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Essen’de 19 Mayıs 2008’den beri faaliyet gösteren Ruhr Veliler Birliği yeni yönetimini seçti.

Divan başkanlığını Türkçe Gönüllüleri’nin öncüsü sayılan öğretmen, yazar Bahattin Gemici’nin yaptığı genel kurulda önemli yeniliklere gidildi.

Ruhr Veliler Birliği’nin bünyesinde bulunan ve velilere yönelik bilgilendirme seminerlerini organize eden MobilES projesi, Almanya çapında en faal ve kalabalık Kazım Birlik yönetiminde Türk Halk Müziği dalında koro çalışmaları, müzik kursları gibi farklı projelerin artması sebebiyle sorumluluklar da artmış oldu ve bu nedenle yeni bir yapılanmaya gidildi.

Başkan yardımcıları ikisi kadın (Kamuran Turan, Fatime Okuyucu) ve ikisi de erkek (Mehmet Kapyapar, Ahmet Değirmenci) olmak üzere 4 kişiden oluşmaktadır. Kamuran Turan’a genel kurul tarafından „Eşbaşkan “düzeyinde bir görevlendirme verildi. Genel Kurul derneğin yönetim kuruluna hala üniversiteli veya üniversiteyi yeni bitirmiş olan önemli sayıda gençleri (Meral Bektaş, Caner Kalembaşı, Kamuran Turan) seçerek bir ilke daha imza atmış oldu. Yenilikler bununla da bitmedi. Ruhr Veliler Birliğinin yönetiminde 21 üyeden 7’si (Kamuran Turan, Mehmet Kapyapar, Ahmet Değirmenci, Meral Bektaş, Dilek Sak ve Cemil Yılmaz) Türkçe öğretmeni. Böylelikle Ruhr Veliler Birliği Almanya çapında öğretmenlerin en yoğun aktif olduğu veli derneği sıfatını da almış oldu.

Yeni yönetim şu isimlerden oluşmaktadır:

Başkan: Dr. Ali Sak

Başkan Yardımcıları: Kamuran Turan, Ahmet Değirmenci, Mehmet Kapyapar ve Fatime Okuyucu

Muhasip (Sayman): Kemal Cıbır, Nazire Kılıç. Sekreter: Seyhan Dağ

Yönetim Kurulu Üyeleri: Nevin Meriç, Cemil Yılmaz, Dilek Sak, Sevinç Ekinci, Caner Kalembası, Nilgün Doğum, Güner Kılıç, Funda Tunçtürk, Meral Bektaş, Melek Şenyürek, Hüseyin Dağ, Olcay Yıldız, Kezban Kızıltan seçildiler.

Yedek üyeler: Erdal Şenyürek.

Denetleme Kurulu: Hakan Ekinci, Ünsal Gür.

Disiplin Kurulu: Bülent Okuyucu, Fahrettin Meriç, Zehra Kürt.

Başkan Dr. Ali Sak şu temennilerde bulundu: „Yeni yönetime seçilen tüm arkadaşlarımızla birlikte bu yolculukta kararlılıkla ilerlemeyi, edindiğimiz tecrübe ve birikimlerimizi yeni nesillerimize aktarmayı, dilimizi ve kültürümüzü korumayı ve geliştirmeyi temenni ediyorum. Bununla birlikte, yaşadığımız toplumda uyum içinde eğitimli gençler yetişmesine vesile olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün yürüdüğü yolda yürümeyi ve göstermiş olduğu hedeflere kararlılıkla gideceğimizi ümit ediyor ve bu bağlamda üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde olarak hareket etmeyi diliyorum. “

ha-ber.com/Ahmet Birinci/ Essen
Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.