Geç ama coşku ile kutladılar

Geç ama coşku ile kutladılar

ABONE OL
12:07 - 02/12/2019 12:07
Geç ama coşku ile kutladılar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Kuzey Bavyera’da görev yapan Türk öğretmenler, öğretmenle günününde, birlikte oldular.

Nürnberg Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği tarafından Nürnberg’deki Dokur Catering’de düzenlenen Öğretmenler Günü kutlaması, geç ama coşku ile kutlandı. Kutlamada, Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Muavin Konsolos ve Eğitim Ataşe vekili Ünal Atcalıoğlu, 27 Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni, 3 okutman, emekli öğretmen Mehmet Erdemir, yerel ve emekli öğretmenleri hazır bulundu.

Koordinatör Öğretmen Niyazi Doğan’ın yaptığı Öğretmenler Günü programı, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

 En büyük şans, iyi öğretmenlere sahip olmaktır

Öğretmen adına açılış konuşması yapan Öğretmen Niyazi Doğan, „Bizler ülkemizden uzakta bugünü kutlayabilme sevincinin yanı sıra büyük bir eğitim ordusuyla vatandaşlarımızın çocuklarına hizmet edebiliyor olmanın büyük onurunu da yaşamaktayız “dedi. Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz de „Hayattaki en büyük şans, iyi bir öğretmene veya öğretmenlere sahip olmaktır. Zira ailelerimizin dışında ve hatta ailelerimizden daha da fazla bizleri, şekillendiren, kişiliğimize yön veren ve hayata hazırlayan en büyük varlıklarımız öğretmenlerimizdir “dedi.

Şiirler okundu

Program, öğretmen İlhami Edemen‘in “Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” şiiri ve öğretmenler Mustafa Çelik ve Dursun Bostancı’nın müzik dinletisinin ardından yemek ikramı ile devam etti. Programa katılan emekli öğretmen Mehmet Erdemir ile LeMi Yönetim Kurulu Üyesi öğretmen Murad Mehmed Kurhan’da Almanya’daki öğretmen mesleği ve görev boyu yaşanabilecek anılarını dillendirdiler.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.