NEREDE BİR TÜRK VARSA, ORA BENİM VATANIMDIR!

ABONE OL
17:55 - 01/10/2020 17:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı da seneye kadar bir tarafa bırakabilirsiniz artık. Anlamadan, dinlemeden ve sevmeden kutlayanlar oldu memleketimde.

Bir tartışmaya denk geldim sosyal medyada. Azeri bir arkadaş, ülkemizde ki yönetimin yanlışlarından bahsediyor. Kardeşlikten bahsediyor. Fakat kendi siyasi görüşünün eleştirilmesini istemeyen birkaç kişi karşı çıkıyor.

Eleştirenler diyor ki “ne karışıyorsun bizim ülkeye”

Azeri arkadaş diyor ki “nerde bir Türk var ise ora benim vatanımdır. Biz Türkler çox ezildik, çox yıprandık aynı zamanda sabr etdik, artıq bıçaq sümüye dayandı ötesi yok.”

İşte Azeri kardeşlerimize bile bir ışık, bir ümit olmuştu Mustafa Kemal ATATÜRK ün kurduğu CUMHURİYET.

Sadece bizim hayallerimiz ve geleceğimiz harcanmıyor yanlış yönetilince. Tüm dünyadaki Türkler gelecek umutlarını yitiriyorlar.

Millet, Vatan, Bayrak en önemli değerler olmalı bir memlekette. Orta Asya’dan buralara gelip yerleşen bir topluluk için, köklerinin kaldığı yerler kıymetli olmalı. Kardeşlik üzerine kurulan bir Cumhuriyette yaşamalıyız. Bu vatana, bu bayrağa, bu millete saygısı olan her kes kardeş sayılmalı, dini dili etnik kökeni ne olursa olsun. Fakat başta AZERİ kardeşlerimizi de en önde tutmalıyız bu dostlukta.

Kısacası, Rabia diyerek Ortadoğu’ya dönüp Ümmetçilik ile alınacak bir yol yok bizim için. Son 20 senedir bu mantıkla giderek gerçekleri hep beraber yaşadık zaten.

Dindarım diyerek ortada gezenlerin bazıları, soru çalarken, hırsızlık yaparken, darbe yaparken ve darbe yapacaklara yardım ve yataklık yaparken hep namaz kıldılar.

Türk Ordusuna kumpas kurulurken de abdest alıyordu bu kesim.

Kısacası, kurtuluşumuz Azeri kardeşimiz Sirus AZADİ ‘ninde dediği gibi, köklerimizle birleşmeye gitmektir. Ahlak, namus, hukuk, laiklik, kardeşlik olmalı değerlerimiz ….

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.