Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül veda etti

Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül veda etti

ABONE OL
21:28 - 15/08/2019 21:28
Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül veda etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Dört yıldır Nürnberg’de Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu olarak görev yapan Yavuz Kül, Ankara’ya dönmesi vesilesi ile, vatandaşlarımıza hitaben bir veda mesajı yayımladı. Daha önce de Türk toplumunu oluşturan Türk Dernekleri, Yavuz Kül için Mevlâna Lokantasında bir veda yemeği vermişti. Halk arasında sevilen biri olarak anılan Başkonsolos Yavuz Kül’ün veda mesajı şöyle:

Saygıdeğer Vatandaşlarım,
Türk Toplumu’nun Kıymetli Üyeleri,
30 Eylül 2015 tarihinden bu yana gururla sürdürdüğüm T.C. Nürnberg Başkonsolosluğu görevimden 16 Ağustos 2019 tarihi itibariyle ayrılıyorum.
Dört yıllık görev sürem boyunca, hak ve menfaatlerinizi pro-aktif bir yaklaşımla korumak, temel önceliklerim arasında yer aldı. Bugün artık ayrılmaz bir parçası haline dönüştüğünüz Almanya’nın siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel hayatının her alanında güçlü bir şekilde temsil edilmenize yardımcı olabilecek çalışma ve faaliyetlerin merkezinde bulunmaya da özellikle özen gösterdim. Başkonsolosluğumuz hizmetlerinin çağın gereklerine uygun bir anlayış, kalite ve verimlilik temelinde, vatandaşı her hal ve karda önceleyen bir profesyonellikle sunulabilmesi için yoğun çaba sarf etmeyi de bu süre zarfında ihmal etmedim. Sevinçte olduğu gibi, tasada da birlik, beraberlik ve dayanışma içinde hareket etmenizi teşvik etmeyi ise özellikle görev bildim.
Bu çerçevede hem sizlerle hem de sizler tarafından oluşturulmuş olan sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleriyle sürekli olarak bir arada bulunmaya çalıştım. “İstiklal Marşının Kabulünün Yıldönümü”, “Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü”, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”, “Cumhuriyet Bayramı”, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı” ve “24 Kasım Öğretmenler Günü” vesilesiyle düzenlediğimiz etkinliklerde milli birlik ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergiledik. Bir kısmı Başkonsolosluğumuzun, bir kısmı da sivil toplum kuruluşlarımızın girişimiyle tertiplenen sosyal, kültürel, sportif ve ekonomi temalı etkinlikler ile iftar programları, bayramlaşmalar, kültür festivalleri ve benzeri diğer programlara sizlerle birlikte katılmaktan dolayı da büyük memnuniyet duydum. Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü vatandaşlarımız, huzur evlerinde kalan yaşlılarımız ve engelli kardeşlerimizle yaşadığım birlikteliklerden ise özellikle haz aldım.
2015 yılında “26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri”, 2017 yılında “Anayasa Değişikliği Halkoylaması”, 2018 yılında ise “Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi” gibi üç büyük organizasyonu sizlerin, siyasi partilerimizin buradaki temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarımızın ve yerel makamların değerli katkı ve destekleriyle oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştirdik.


Sizlerin de takdir edeceği üzere, buradaki görev sürem, ülkemizin yanı sıra, hem Başkonsolosluğumuz görev bölgesindeki Türk Toplumu, hem de Türkiye-Almanya ilişkileri bakımından oldukça hareketli bir dönemi de içerdi. Zira bu dönemde bir yandan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yol açtığı ağır tahribatları giderebilmek için millet olarak büyük çabalar sarf etmek durumunda kaldık; bir yandan da Türk-Alman ilişkilerinde meydana gelen sorunların üstesinden gelmeye çalıştık.
15 Temmuz hain darbe girişiminin yol açtığı sıkıntıları aşmak üzere millet olarak ortaya koyduğumuz irade, ülkemizi aydınlık bir geleceğin beklediğini bir kere daha teyit etmiştir. Türk-Alman ilişkilerinde karşılaştığımız sorunları da ilişkilerimizin tarihi derinliğinin sunduğu özel imkânlar, ekonomik-sosyal hayatın hemen hemen her alanında tesis ettiğimiz çok yönlü münasebetler ve sizlerin yarattığı artı değer sayesinde geride bırakmayı başarabildik.
Bu duygu ve düşüncelerle, mesleki anlamda önemli deneyimler ve çok değerli dostlukların yanı sıra, dünyalar güzeli bir evlat da edindiğim Nürnberg’deki bu dört yıllık mesaim sırasında, beni, ailemi ve Başkonsolosluğumuz çalışanlarını yalnız bırakmayan, sevgi, muhabbet ve yakınlıklarını her vesileyle hissettiren siz kıymetli Türk Toplumu’nun her bir üyesini her daim minnettarlıkla anacağımı vurgulamak isterim.
Bu vesileyle, hepinizi şahsım ve ailem adına saygı ve sevgiyle selamlıyor; birlik, beraberlik ve dayanışma içinde sağlık, huzur, mutluluk ve başarı dolu bir yaşam geçirmenizi temenni ediyorum.
Yavuz Kül
T.C. Nürnberg Başkonsolosu

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.