GURBETTE BAYRAM

ABONE OL
18:56 - 01/10/2020 18:56
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Göçün 50.yılında 50 çeşit sivil toplum örgütleri ve resmi kurumlar, bir arpa boyu yol alamadı. Envayi çeşit 50 ses bir birini uymadı. Bir birini duymadı.

Bu topraklarda 50. Ramazan Bayramımız. Bu yıl tatil Ramazan ayına denk geldi. Tatilciler Ramazan’ı sevdikleri insanlar ile Türkiye’de paylaşma fırsatı buldular.

Hala 50 yıl öncesi gibi ABD ve AB ”üçüncü dünya” ülkelerinde sömürü ve pervasızca talanına devam ediyor. Aynı ülkeler, inanç ve milliyet ayrımcılığı körükleyerek savaş ekonomisini yönetiyorlar.

Afrika’ da insanlar açlıktan ölüyor. Avrupa’ da ırkçılık kol geziyor. Asya’ da doğadan aldıklarımızı, tsunami, sel ve toprak kayması ile doğa geri alıyor. AB’ ekonomik çıkmazda.

Yaşadığımız ülkede, ön yargılarımızdan karşılıklı kurtulmalıyız. Bugün, dünden daha çok sevgiye, hoş görüye, paylaşıma ve birlikte yaşama ihtiyacımız var.

Patronlar; büyüyen göbeklerinde durmayan pantolonlarını askı ile omuzlarından tutturarak elleri ile uzatıp kısaltarak çan sesi dinliyorlar. Patronların, IMF, dünya bankası, AB vb. kurumları daha çok kazanmak için çalışanlara, işsizlere, emeklilere yeni kemer sıkma reçeteleri hazırlıyor.
***
Eylül Ayı’nı Afrikalı yoksullarına ayıralım. Tüm hayırlarımızı onlardan yana kullanalım. Bu Hayır’dan öte, insan olmamızın gerekliliğidir. Bir gün, bir saat, bir dakika değilse bir saniye olsun; Somalili Anne, Baba, kardeş, çocuk olalım.

Elbette, tüm bu gelişmeler ”kader” değil. Sadece ”hayır etmek” görevlerimiz olmamalı. Afrika’da kol gezen sömürgeci, işgalci ve kan emicilere karşı yaşadığımız alanlarda dayanışmamızı sürdürelim.
***
Sömürüsüz, savaşsız kardeşçe yaşam diliyoruz.

Ali Gültekin

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.