9. Antalya CityExpo Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı açıldı

9. Antalya CityExpo Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı açıldı

ABONE OL
00:50 - 12/11/2021 00:50
9. Antalya CityExpo Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Akdeniz Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 9. Antalya CityExpo Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı açıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından desteklenen ve Akdeniz Belediyeler Birliği’nce düzenlenen 9. Antalya CityExpo Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ‘’İnsan ve Çevre’’ teması ile ANFAŞ Expo Center’da törenle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Fuarda belediye ve ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş ve tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park- bahçe düzenlemeleri, bahçe süs bitkileri, peyzaj, altyapı su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, temizlik ve bakım ekipmanları, ses, ışık ve görüntü ekipmanları, spor tesisi ve spor malzemeleri, güvenlik, yangın, iş sağlığı ve güvenliği, elektrik, elektronik, bilgisayar otomasyon, yazılım, e-belediyecilik sistemleri gibi yeni ürün grupları ziyaretçilere sunulacak.

Dünyada şehirler yarışıyor

Antalya Valisi Ersin Yazıcı fuarın açılışında yaptığı konuşmada, bu fuarın şehirlerin teknolojik yapısına ışık tuttuğunu söyledi. Vali Yazıcı, şunları kaydetti.

“Antalya her yıl yerli ve yabancı birçok misafirin ziyaret ettiği turizmin başkenti ve ülkemizin en önemli şehirlerinden biri. Bu önemli şehrimizin iyi yönetilmesi, şehrimizde günün en ileri teknolojisinin kullanılması ve şehrimizde yaşam kalitesinin arttırılması çok önemli.’’

Türkiye’de belediyecilik hizmetlerinin en iyi şekilde yapıldığını ifade eden Vali Yazıcı, şöyle devam etti.

‘’Belediyecilik hizmetleri hem de en iyi şekilde, tatlı bir rekabet içinde yapılıyor. Artık günümüzde şehirler yarışıyor. Artık ülkelerden çok dünyada şehir yarışları başladı. Bu yarışta İstanbul’dan sonra ülkemizin dünyada tanınan ve bilinen en önemli şehri Antalya. Burası ülkemizin dışa açılan penceresi. Antalya olarak, ülkemizin turizm başkenti olan bu güzel şehrimizi misafirlerimize sunarken belediyecilik noktasında en üst düzeyde hizmet verme gibi bir zorunluluğumuz var. Şehir olarak, ülke olarak büyük hedeflerimiz var. 2019 yılında yakaladığımız turist sayısını inşallah 2022 yılında aşacağız. Daha çok misafiri ağırlayacağız. Daha çok misafiri ağırlayarak ülkemizin değerleri ve kültürüyle buluşturmuş, şehrimizi ve ülkemizi tanıtmış olacağız.”

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, “Türkiye’de 9 defa tekrarlanan gelişerek, büyüyerek yoluna yolculuğuna devam eden önemli bir marka ortaya çıkarmayı başardık. Şehircilik Fuarları, Türkiye’deki belediye başkanlarını, yerel yöneticileri, belediyelerin bürokratlarını bir araya getiren çok önemli bir olgu’’ dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Birol Ekici ise dünya ile ilgili bir politika oluşturacaksa, küresel bir politika oluşturacaksa, bu politikanın hayata geçeceği yerlerde şehirlerdir. Geçen yüzyılda şehirler bilimin, ticaretin üretimin merkezi olarak görülürken, bugün küresel ticaretin temas noktaları olduğunu belirtti.

Fuar 13 Kasım’da sona erecek.

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.