800 Göçmen Taşıyan Tekne İtalya’da Limana Yanaştı

800 Göçmen Taşıyan Tekne İtalya’da Limana Yanaştı

ABONE OL
11:14 - 08/11/2021 11:14
800 Göçmen Taşıyan Tekne İtalya’da Limana Yanaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Aralarında 15 çocuğun da bulunduğu 800 düzensiz göçmeni taşıyan Alman yardım gemisi günlerce süren bekleyişin ardından İtalya’nın Sicilya limanına yanaştı.

Yardım kuruluşu Sea-Eye’a ait, Sea-Eye 4 isimli gemi, içerisindeki göçmenlerle birlikte Pazar sabahının ilk saatlerinde, Trapani limanına yanaştı. Gemide bulunan yetişkinlerden çoğu COVID-19 karantinası nedeniyle bir başka tekneye alındı. 160 genç, bebek ve 4 yaşından küçük çocuklarsa bir barınağa götürüldüler.

Göçmenlerin çoğunun Batı Afrika, Mısır, ve Fas gibi ülkeler üzerinden geldikleri ifade ediliyor.

TV ekranlarına yansıya görüntülerde geminin limana yanaşmasıyla birlikte göçmenlerin sevinç çığlıkları attıkları görülüyor.

Gemideki göçmenlerin çoğu 4 Kasım tarihinde batan bir tekneden diğerleri de yine denizde yapılan kurtarma operasyonlarından gelen kişiler.

Öte yandan İtalya’nın güney kıyılarındaki Lampedusa açıklarında da içerisindeki 308 göçmenle birlikte Ocean Viking adlı bir başka yardım gemisi de karaya yanaşmak için izin bekliyor. Bu gemiden tıbbi müdahale amacıyla şu ana kadar iki kişi aileleriyle beraber karaya çıkarıldı.

VOA tarafından geçilen 800 Göçmen Taşıyan Tekne İtalya’da Limana Yanaştı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 800 Göçmen Taşıyan Tekne İtalya’da Limana Yanaştı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 800 Göçmen Taşıyan Tekne İtalya’da Limana Yanaştı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.