“77 Tahıl Gemisi Türkiye’de Sıra Bekliyor”

“77 Tahıl Gemisi Türkiye’de Sıra Bekliyor”

ABONE OL
13:09 - 28/11/2022 13:09
“77 Tahıl Gemisi Türkiye’de Sıra Bekliyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, Rusya’nın limanlardaki gemi denetimlerini yavaşlatması nedeniyle Ukrayna’nın tahıl ihracatının bu ay 3 milyon tona ulaşamayacağını söyledi.

Kubrakov Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, Ekim ayında Ukrayna limanlarından yaklaşık 4,2 milyon ton tahıl çıktığını kaydederek, “Günde 40 denetim yapılıyordu ancak şimdi Rusya’nın tutumu nedeniyle bu rakamın beşte biri kadar kontrol yapılabiliyor” dedi.

Kubrakov, 77 geminin Türkiye’deki denetimden geçmek için sıra beklediğini, Karadeniz’deki üç limanın kapasitelerinin ise sadece yüzde 50’sinin kullandığını belirtti. Kiev, Rusya’yı gemi denetimlerini yavaşlatmakla suçluyor.

Moskova anlaşmadan tamamen yararlanamadığını savunuyor

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, tahıl koridoru anlaşması kapsamında yapılan sevkiyatın büyük bölümünün Avrupa’ya gittiğini, bu nedenle düşük gelirli ülkelerin anlaşmadan faydalanamadığını dile getirmişti. Moskova ayrıca, ülkeye uygulanan ambargoları nedeniyle anlaşmadan tamamen yararlanamadığını savunuyor.

Ukrayna limanlarından ihracatı kolaylaştıran tahıl koridoru anlaşmasının süresi bu ay, 4 ay süreyle uzatılmıştı.

BM ve Türkiye arabuluculuğunda 22 Temmuz’da Ukrayna ve Rusya arasında tahıl koridoru anlaşması imzalanmış ve anlaşmayla savaştan sonra Ukrayna limanlarından tahıl, gıda ve gübre ihracatı yeniden başlamıştı.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Ağustos-Kasım aylarında Ukrayna’dan 10 milyon tondan fazla tahıl ve gıda maddesi ihraç edildi.

VOA tarafından geçilen “77 Tahıl Gemisi Türkiye’de Sıra Bekliyor” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “77 Tahıl Gemisi Türkiye’de Sıra Bekliyor” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “77 Tahıl Gemisi Türkiye’de Sıra Bekliyor” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.