*** 7 Alman gencinden biri yabancı düşmanı

*** 7 Alman gencinden biri yabancı düşmanı

ABONE OL
18:10 - 17/03/2009 18:10
*** 7 Alman gencinden biri yabancı düşmanı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

 

 

7 Alman gencinden biri yabancı düşmanı

Almanya’da yapılan bir araştırma, yaklaşık her 7 Alman gencinden birinin aşırı derecede yabancı düşmanı olduğunu ortaya koydu

Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble ve Aşağı Saksonya Kriminolojik Araştırma Enstitüsü Direktörü Christian Pfeiffer bugün başkent Berlin’de düzenledikleri basın toplantısında, ”Almanya’daki gençler şiddet suçlusu ve kurbanı” konulu araştırmanın sonuçlarını açıkladılar.

Schaeuble ve Pfeiffer, araştırma sonuçlarına göre yaklaşık her 7 gençten birinin aşırı derecede yabancı düşmanı eğilim içinde olduğunu belirterek, genç erkeklerin yüzde 4,9’unun, genç kızların da yüzde 2,6’sının aşırı sağcı bir gruba üye olduğunu söylediğini ifade ettiler.

Pfeiffer, özellikle genç erkeklerin yabancı düşmanlığına daha meyilli olduğunu kaydederek, bu durumun ciddiye alınması ve yabancı düşmanlığına karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Araştırmanın 2007 ve 2008 yıllarında 61 farklı yöre ve kentte ortalama 15 yaşlarında olan yaklaşık 45 bin öğrenci arasında yapıldığı ve nihai sonuçlarının bu yılın ikinci yarısında açıklanacağı kaydedildi.

(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.