487 gence yardım edildi

487 gence yardım edildi

ABONE OL
20:29 - 27/06/2022 20:29
487 gence yardım edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı, eski bir Madenci kenti olan Ahlen ‘de Belediye ‘ye bağlı Gençlik ve Kültür Merkezi JuK-Haus’ta “Mahallede Gençlerin Güçlendirilmesi Projesinin- Jugend stärken im Quartier” kapanış toplantısı gerçekleşti.

Avrupa Birliği Sosyal Fonunun desteklediği Ahlen Belediyesi, Caritasverband ve Arbeiterwohlfahrt ‘in birlikte yürüttüğü, yedi yıl süren bu Gençlik Projesinde okulda, Ailede, Meslek kurslarında sorunları olan, okul sonrası meslek hayatına geçişte gençlere uzman personel ile yardım edildi, onlara gelecekteki yaşamları için yol gösterildi.

Belediye Başkanı Dr. Alexander Berger, ve Projeye destek veren diğer iki Sosyal Kurumun müdürleri Heiko Sachtleber ile Heinrich Sinder ‘de kapanış toplantısında yaptıkları konuşmalarla Proje çalışanlarını kutladılar ve Projeyi çok başarılı bulduklarını söylediler. Ullı Gerhards‘ın Proje Koordinatörlüğünü yaptığı Projenin bitiş toplantısına keza Ahlen Belediyesi Gençlik, Sosyal ve Uyum Dairesi Müdürü Ulla Woltering, Uyum ve Göç bölümü sorumlusu Daniela Noack‘ ta katıldılar.

Proje bazında ulaşılan, yüzde 65 i göçmen gençlerden oluşan 487 gençten 185‘ine  okul, eğitim ve çalışma hayatına entegre olmada yardım edildi. Yine bu Projeye, Ahlen’de özellikle okuldan işe geçiş yapan gençlerle ilgilenen birçok kurumdan işbirliği ortaklığı, destek geldi. Bunlar arasında iş ajansı, iş bulma kurumu, okullar, bölgesel özel şirketler ve kamu kurumlarının gençlik daireleri de bulunmaktadır.

Özellikle Werse Stadyumu’ndaki bisiklet tamir atölyesi veya genç annelere, yalnız çocuk yetiştiren anneler için yapılan alt-mikro projelerde çok başarılı olup gençler tarafından değerlendirildi.

Projeye destek veren yaklaşık 60 davetli kapanış etkinliğine katıldı.

Ahlen ‘deki Proje Bilanço-Kapanış toplantısı Proje çalışanlarının, gençlerle yapılan fiili çalışmalarını kürsüden aktarması, “Ahlen TV” tarafından “Mahallede Gençlik Güçleniyor” konulu bir film sunumu, Ahlenli şarkıcı Sarah Rensing’in müzikal katkılar ve birlikte yenilen aperatif lezzetler ile son buldu.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Ahlen

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.