35 ülkede tıbbi kenevir kaçakçılığı yapan çeteye uluslararası operasyon

35 ülkede tıbbi kenevir kaçakçılığı yapan çeteye uluslararası operasyon

ABONE OL
16:03 - 14/04/2024 16:03
35 ülkede tıbbi kenevir kaçakçılığı yapan çeteye uluslararası operasyon
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İspanya’nın öncülüğünde yürütülen uluslararası bir operasyonda, 35 farklı ülkede tıbbi kullanım amaçlı kenevir kaçakçılığı yapan çetenin üyeleri tutuklandı.

Bir süredir emniyet birimlerinin takipte olduğu çetenin, yaklaşık 686 milyon dolar değerinde tıbbi kenevir dolandırıcılığında bulunduğu belirtiliyor.

İspanya Ulusal Polisi yaptığı açıklamada, çetenin bir pazarlama sistemi kurduğunu ve kurbanları sisteme yatırım yapmaya ikna etmek için uluslararası kenevir fuarlarına katıldığını söyledi.

Operasyon, Europol ve diğer beş ülkedeki polis güçlerinin yardımıyla yürütüldü.

İsimleri açıklanmayan dokuz şüpheli 11 Nisan’da İspanya, İngiltere, Almanya, Letonya, Polonya, İtalya ve Dominik Cumhuriyeti’nde dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına alındı.

İspanyol emniyet birimi sözcüsü Silvia Garrido, “Bu organizasyon tarafından sunulan iş modeli, yatırımcılardan aktarılan sermayenin kenevir bitkisi ekimini finanse etmek üzere ortaklıklar geliştirmek için kullanılmasından oluşuyordu” dedi.

Garrido’nun açıklamasına göre, çete üyeleri “bu sistemle, kurbanlara yatırım yaptıkları kenevir türüne bağlı olarak yılda yüzde 70 ila yüzde 168 kar vaat ediyorlardı.”

Operasyonda yer alan İngiliz Ulusal Suç Ajansı (NCA), “adı kötüye çıkmış ve geniş çaplı bir saadet zinciri” olarak tanımladığı “JuicyFields” adlı fona, 180 bin kişinin para yatırdığını belirtti.

NCA ayrıca 42 yaşındaki bir adamın iade işlemlerinin başlaması için 11 Nisan’da Londra’da bir mahkemeye çıktığını açıkladı.

Dolandırıcılığın reklam kampanyasında lüks arabalar, otel partileri ve müzik kliplerinin kullanıldığı ve kurbanların dolandırıcılığa dahil olan yasal kenevir tarlalarına götürüldüğü belirtiliyor.

Emniyet yetkilileri 2022 yılında da söz konusu çeteye karşı baskınlar düzenledi ancak herhangi bir şüphelinin herhangi bir suçla suçlanıp suçlanmadığını belirtmedi.

Operasyonda, çetenin 58 bin 600 avro ve 116 bin 300 avro değerinde kripto para içeren banka hesapları bloke edildi. 106 bin avro nakit para ve 2,6 milyar avro değerinde mülk ele geçirildi.

VOA tarafından geçilen 35 ülkede tıbbi kenevir kaçakçılığı yapan çeteye uluslararası operasyon haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 35 ülkede tıbbi kenevir kaçakçılığı yapan çeteye uluslararası operasyon haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 35 ülkede tıbbi kenevir kaçakçılığı yapan çeteye uluslararası operasyon haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.