24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

ABONE OL
00:26 - 24/11/2022 00:26
24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başöğretmen Atatürk, “İyi eğitim gören uluslar, özgür, bağımsız, onurlu, yüce bir topluluk haline gelir. Kötü eğitim alan uluslar da yoksulluk ve kötülükten kurtulamazlar” diyor. Uzun söze ne gerek var? İşte yaşadıklarımızın kısa bir özeti…

Atatürk’ün öğretmenler üzerine söylediği sözleri anımsayalım:

– Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.

– Dünyanın her yerinde öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en saygıdeğer kişileridir.

-Öğretmenler! Cumhuriyet sizden düşüncesi özgür, vicdani özgür, kültürü özgür kuşaklar ister.

*

Öğretmenlerimizin her insanda bir emeği vardır. Hangimiz, mini mini ellerimizden tutarak bize kalem tutmayı, yazmayı ve okumayı öğreten ilkokul öğretmenini unutabilir ki?..

Bizim için çırpınan, her şeyi bilmese de bildiğini öğreten; okumayı sevdiren, aile, yurt ve insan sevgisini veren öğretmenlerimiz… Bazen yaptığımız yaramazlıklara, tembelliklere kızarak bize bağırıp çağıran ama, bizleri mutlaka seven öğretmenlerimiz…

Öğretmenlerimizin okul sıralarındayken anlayamadığımız değerini, bazen büyüyünce anlarız; bazen de hiç anlayamayız.

*

Biz öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde ne isteriz?

Elbette öğrencilerimizin bizi anımsaması, hâl hatır sorması, bir çiçek sunması, bir kart yazması, telefon etmesi sevindirir bizi. Ama bizi asıl sevindirecek olan okuttuğumuz öğrencilerin ileride adam olduklarını; ulusa, yurda ve insanlığa yararlı insan olduklarını, verdiğimiz emeklerin boşa gitmediğini görmektir.

*

Türkiye’deki öğretmenlerimizin yaşam koşullarının düzeltilmesi, köy okullarının yeniden açılması, atanamayan öğretmen kalmaması, öğretmenler arasında ayrımcılık yapılmaması; sözleşmeli öğretmen uygulamasına son verilmesi ve Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun değiştirilmesi en büyük dileğimizdir.

 

ALMANYA’DA İSTEKLERİMİZ

Yılda bir kez de olsa anımsandığımız bugünde ana- babalara sesleniyoruz: Türkiye’deki ana- babaların ne zorluklar içinde çocuklarını okutmaya çalıştıklarını unutmayalım. Her türlü okulun ayağımızın dibinde olduğu, eğitimin parasız yapıldığı Almanya’da çocuklarımızın eğitimine gereken önemi verelim.

Okula uğrayıp öğretmenlerden çocuklarımızın dersleri hakkında bilgi alalım. Çocuklarımızın hem Almancayı hem de Türkçeyi iyi öğrenmeleri için elimizden gelen çabayı gösterelim. Türkçemize sahip çıkalım; onları Türkçe dersine gönderelim. Çocuklarımızla birlikte ders çalışalım; onların sorunlarıyla yakından ilgilenelim. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandıralım; şehir kitaplıkları uğrak yerimiz olsun. Okuyalım, okutalım; bilgimizi, görgümüzü arttıralım; kültürümüzü zenginleştirelim. Liselere, üniversitelere giden öğrenci sayısını çoğaltalım. Çocuklarımız Almanya’da ve Avrupa’da aranan, vasıflı mesleklere sahip olsunlar. Biz de onlarla gurur duyalım.

*

Öğretmen Kubilay’dan günümüze dek şehit edilen tüm eğitim emekçilerini, yaşama veda etmiş tüm meslektaşlarımızı saygıyla anar, Türkiye’deki meslektaşlarıma, yurt dışında zor koşullarda çocuklarımıza anadilimizi öğreten, ulusal kültürümüzü yaşatmaya çalışan tüm öğretmenlerimize saygı ve sevgilerimi sunarım.

Öğretmenler gününüz kutlu olsun. Tüm çiçekler sizin olsun.

 

ÖĞRETMENİM

Bana okumayı, yazmayı öğret öğretmenim

Su gibi içmek istiyorum tüm bilgileri

Ağacın neden çiçek açtığını

Nasıl bal yaptığını arının

Bilmek istiyorum

 

Bize insanı anlat öğretmenim

Sevgiyi ve arkadaşlığı anlat

İçimizdeki kötülükleri al götür

Bize güneş ol öğretmenim

Işığınla bizi aydınlat

 

Bize gerçekleri anlat öğretmenim

Açlığı, yoksulluğu ve alınterini

Bize mücadele etmeyi öğret

Birlik olmayı, direnmeyi

 

Bize şarkılar söyle öğretmenim

Bağımsızlık ve özgürlük türküleri

Bize Kurtuluş’u anlat öğretmenim

Bize Mustafa Kemal’i anlat

 

Akıl ve bilim yolunu göster bana

Verme beni kötü ellere

Yarının büyüğüyüm ben

Ülkenin ümidi benim, öğretmenim

Benim ümidimse sen

 

Bahattin GEMİCİ

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.