23 Nisan Bayram Nürnberg`de coşkuyla kutlandı

23 Nisan Bayram Nürnberg`de coşkuyla kutlandı

ABONE OL
13:10 - 25/04/2022 13:10
23 Nisan Bayram Nürnberg`de coşkuyla kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Başkonsolosluğu, Eğitim Ataşeliği, Fürth DİTİB Derneğinin birlikte Türk Sivil Toplum Kuruluşları ile Öğretmen ve öğrencilerin desteklediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlamada Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgal eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl yurdumuzda ve yurtdışındaki temsilciliklerimizde, bütün kurumlarımızda, okullarımızda ve her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birlik ve beraberliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil etmektedir. Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir’’ dedi.

 


Deniz, “23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır: Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bugünde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşımalıyız.
Bu nedenle Atatürk’ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Sevginin, kardeşliğin tohumlarının atıldığı bu güzel günden beklentimiz dünya geleceğinde hoşgörünün hâkim olması, barışın sağlanması ve mutluluğun tesis edilmesidir” dedi.


Fürth DİTİB Mevlâna Camii bahçesindeki kutlamaya, Başkonsolos Serdar Deniz, Almanya SPD Milletvekili Carsten Träger, Bavyera SPD Milletvekili Genel Sekreter Arif Taşdelen, Bavyera CSU Milletvekili Petra Gutenberg, Nürnberg Beldiye Meclis Üyesi Ümit Sormaz Fürth Önceki Belediye Meclis Üyesi Aydın Kaval, Fürth DİTİB Mevlâna Camii Başkanı Refet Avcı, Aydın Kaval ile çok sayıda Türk ve Alman Sivil Toplum Kuruluşların temsilcileriyle vatandaşlarımız hazır bulundu.

Program’da değişik ülkelerden çocuklarında katıldığı kutlamada şiirler okundu, çocukların folklör ve oyun gösterileri ilgiyle izlendi.

Kutlamaya, Fürth Belediye Başkanı Temsilcisi Sayın Markus Braun, Alman Federal Milletvekili Üyesi Carsten Trager, Eyalet Milletvekili Petra Gutenberger, DİTİB Fürth Başkanı Sayın Refet Avcı ile bilirlikte çok sayıda vatandaşımız katıldı.

ha-ber.com/İlhan Baba/Nürnberg

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.