2022 yılı TUI’nin kader yılı olacak

2022 yılı TUI’nin kader yılı olacak

ABONE OL
15:49 - 08/12/2021 15:49
2022 yılı TUI’nin kader yılı olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

TUI grubunda satışlar 2021 sezonunun yaz aylarının sonuna doğru önemli ölçüde artsana, pandemiden dolayı neredeyse hergün değişen seyahat kuralları, iptaller ve zaman zaman müşterileri tatil bitiminden önce geri uçurma mecburiyetinde kalınması 2020/21 yılında iki milyar Euro’luk bir kayıp ve negatif özkaynak bildirimine sebeb oldu.

2019 yılında 18,9 milyar Euro’luk toplam satış gerçekleştiren TUI´de satışlar bu yıl 4,7 milyar Euro’ya geriledi.

TUI, yıllık kayıplarını azalttı, ancak artan koronavirüs vakaları ve Omicron varyantının yayılması ışığında kış programının geri kalanında kesinti yapıp yapmayacağını gözden geçiriyor.

2022 yaz sezonu için gerçek bir tahminde bulunmak için henüz çok erken olmasına rağmen TUI’nin CEO’su Friedrich Joussen, tatil pazarının önümüzdeki yaz pandemi öncesi seviyelere dönmesini bekliyor.

Joussen, yaptığı açıklamada, “turizmin önümüzdeki yaz 2019 seviyelerine ulaşabileceği konusunda iyimseriz. İstiyoruz, yapabiliriz ve ekonomik güce geri dönmenin yolunu bulacağız.” dedi.

Joussen, açıklamasında sözlerine “pandeminin tatilcilerin çok daha geç ve daha kısa sürede“ rezervasyon yapmasına neden olduğunu, ancak önümüzdeki yazın “tüm TUI pazarlarında çok cesaret verici” göründüğünü ekledi.

Piyasalar herşeye rağmen 2022 yılına olumlu bakıyor.

Pandemi sonrası çok ciddi satışlar bekleniyor.

TUI grubunun 2022 ilk kış çeyreği neredeyse tamamen dolu ve gelecek yaz sezonu için şimdiden 4,1 milyon rezervasyon yapılmış durumda.

TOUREXPI tarafından geçilen 2022 yılı TUI’nin kader yılı olacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 2022 yılı TUI’nin kader yılı olacak haberi web sayfamıza otomatik olarak TOUREXPI sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 2022 yılı TUI’nin kader yılı olacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.